Križanje se zatvara na tjedan dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veceras se za promet zatvara raskrižje Zagrebacke i Stankoviceve ulice u Puli i ostat ce zatvoreno tjedan dana. Razlog je izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije na ovoj mikrolokaciji u sklopu kompletne rekonstrukcije dijela Zagrebacke ulice od žute do medicinske škole, odnosno, od križanja s Rakovcevom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine.

U sklopu ove rekonstrukcije izgradit ce se nova plinska i vodovodna instalacija, zamijeniti elektricna i telekomunikacijska mreža te postaviti novi asfaltni sloj na prometnicu i nogostupe.

Zbog zatvaranja ovog raskrižja pocetak radova na rivi odgoden je do razdoblja nakon Uskrsa, do kada ce se na rivi izvesti pripremni radovi i ukloniti urbana oprema. Istovremeno se u gradu saniraju veca oštecenja na prometnicama koje ce trebati iznijeti najveci teret nakon zatvaranja rive.

Takoder, pješacki se prijelazi priloagodavaju osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, i to na raskrižju ulica 43. istarske divizije, Jurja Žakna i Mutvoranske. Dosad je prilagodeno pet prijelaza. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter