Križanci obilježili blagdan sv. Marije Velike

Nakon svakog kruga posada je mijenjala mjesta - utrka u karjolama (Davor ŠIŠOVIĆ)
Nakon svakog kruga posada je mijenjala mjesta - utrka u karjolama (Davor ŠIŠOVIĆ)

Tradicionalni blagdan sv. Marije Velike u Kringi je obilježen nizom sportskih i zabavnih sadržaja, a najatraktivnija je bila tradicionalna utrka u karjolama za Veliku nagradu Kringe.

Ove se godine natjecalo šest posada, a tijekom kružne utrke nakon svakog su se kruga morali izmjenjivati vozač i "navigator" odnosno onaj koji u karjoli sjedi dok ga drugi gura. Za neke se posade, čak i one koje su izborile finale, ova utrka pokazala i kao izuzetno naporna, tako da su uz zdušno bodrenje publike za pobjedu na kraju najviše snage smogli Toni Pinčan i Teodor Jehnić, koji su pod imenom "Pink Panteri" pobjedom ponovili svoj lanjski uspjeh i iz ruku tinjanskog načelnika Gorana Hrvatina preuzeli zasluženi pršut. Drugo je mjesto osvojila ekipa "Karjola boys" za koju su vozili Stefano Burić i Antonio Šegon, a treća je bila ekipa "Ja i njihovi" s posadom Mate i Ivan Banko.

Turnir u pljočkanju okupio je deset ekipa, među kojima je najbolja bila ekipa Tinjan (Ljubi Milohanić i Dragan Matika), drugo je mjesto osvojila ekipa Nevodi (Branko Družeta i Sandi Belac), a treće ekipa "45. paralela" (Drago Vitasović i Josip Tomišić). U malonogometnom turniru natjecalo se osam ekipa, a prvo je mjesto osvojio Višnjan, drugo Ruhci i treće ekipa Gaučosi iz Žminja. Boćarski je turnir okupio šest ekipa među kojima je najbolja bila Kringa, ispred Pilati i Pauletići.

Revijalnim jahanjem promoviran je skori Croatia kup u daljinskom jahanju, dva aviona iz vrsarskog Aero-kluba izvela su zračne akrobacije, nastupila je Kumpanija Kosirići s gostima Noelom Šuranom i pjesnicima iz pazinskog Društva tjelesnih invalida, a navečer su za ples zasvirali i zapjevali Ivana Kovač i Provin bend. (NAPISAO Davor ŠIŠOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter