Kriza nece zaustaviti razvoj Poreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Danas slavimo 66. rodendan u slobodi, a vremena su puna izazova i samo zajedništvo može pomoci u ostvarenju ciljeva i održavanju ideala", rekao je predsjednik Gradskog vijeca Edidio Kodan otvarajuci u kazalištu svecanu sjednicu u povodu Dana oslobodenja Poreca. Kao i gradonacelnik Edi Štifanic nakon njega, Kodan je upozorio da se gospodarskoj krizi ne vidi kraj, da ce ona obilježiti i narednu godinu, ali da to ne znaci zaustavljanje razvoja grada.

Gradonacelnik Štifanic naglasio je da broj nezaposlenih i dalje raste, da se ekonomske prilike i dalje pogoršavaju, a da gradska uprava u tome može pomoci samo u okviru svojih nadležnosti i mogucnosti. Novcanim potporama i olakšicama pokušava se sacuvati standard gradana, a razvijanjem pretpostavki stimulirati investicije u gospodarstvu.

- Ovo je vrijeme kada je teško biti obrtnik ili poduzetnik pa odajem priznanje i zahvalnost za svako ocuvano radno mjesto, a od buduce Vlade ocekujem da u cijelosti ili najvecim dijelom financira nastavak gradnje naše obilaznice i izgradnju osnovne škole na Finidi. Porucujem im, vratite nam barem malo od onoga što vam dajemo, rekao je Štifanic najavljujuci u sljedece dvije godine investicije privatnog i javnog sektora od milijardu i pol kuna i otvaranje 600-njak novih radnih mjesta.

Pohvaljujuci ambicije Poreca župan Ivan Jakovcic je rekao: "Porec ima ambiciju biti najbolji i, uz Pulu, ima kljucnu ulogu u determiniranju onoga što ce Istra biti sutra. Gospodarska kriza nije dobrodošla, ali mogla bi nam pomoci da shvatimo da neke stvari više ne treba prihvatiti, da se ne smije ponoviti da neke nevladine udruge i neki mediji svim snagama ometaju projekte u njihovom zacetku. Premda s nekima nikada nece biti konsenzusa, sada nam treba konsenzus."

Na svecanoj sjednici su dodijeljene ovogodišnje Nagrade "30. april" Vladimiru Miri Zovicu za doprinos u sportu, Stanislavu Poropatu za prenošenje znanja i vještina kuharstva na ucenike te Lenjinu Rakovcu, direktoru poreckog pogona Elektroistre pred mirovinom, za doprinos društvenom, politickom i gospodarskom životu grada. (S. MATEJCIC)


Podijeli: Facebook Twiter