Krivulje su in

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krivulje su oduvijek bile sastavni dio interijera. Iako su bliskije ženskom spolu, zbog finoce i elegancije, u prostorima ispunjenim krivuljama rado borave svi. Zaobljene forme naglašavaju fluidnost, ali i dinamiziraju oblike.

Nacini primjene u interijeru su neograniceni, a u trendu je namještaj zaobljenih oblika. Osim estetskih, primjena ovakvog namještaja ima i svoje prakticne razloge osobito u interijerima obitelji s malom djecom.



U kuhinjama se poigrajte formom samih elemenata koji mogu biti potpuno ili djelomicno zaobljeni. Ovakav oblik kuhinje dinamizira prostor i cini ga drugacijim od klasicnih ravnih oblika. Osim na kuhinjskim elementima, krivulje možete primijeniti na kuhinjskom pultu ili šanku, koji tako postaje atraktivan prelazni element izmedu kuhinje i blagovaonice.

Dnevni boravak osvježite i dinamizirajte odabirom garniture za sjedenje u zaobljenoj formi. Radijus zaobljenja odaberite ovisno o velicini i organizaciji zone za sjedenje, ali cak i onaj najmanji ucinit ce ju atraktivnom i prakticnom za primjenu. Ugodaj nadopunite odabirom klub stolica u zaobljenim ili organskim formama.



Zidove dinamizirajte atraktivnim policama zaobljenih formi, koje ce tako imati funkcionalnu, ali i dekorativnu ulogu. Osim polica, dnevni boravak ucinite zanimljivijim odabirom zaobljenih komoda i visecih elemenata.

Idealan komad namještaja u spavacoj sobi, kojim cete maksimalno izraziti svoju inovativnost i sklonost zakrivljenom dizajnu je krevet. Nacini primjene zaobljenih formi na ovom elementu su raznoliki. Krivulje se mogu pojaviti u samom oblikovanju, na zaglavlju, okviru ili dekoraciji kreveta.



Kupaonski elementi i oprema su cesto zaobljenih oblika zbog vizualnih razloga, ali i lakšeg održavanja. Osim zaobljenih umivaonika, ležecih ili stojecih kada, zaobljene forme mogu krasiti i centralno ogledalo, koje je vrlo važan i naglašen element u kupaonici.

Poigrajte se krivuljama i zaobljenim formama. Primijenite ih na razlicite nacine u razlicitim prostorima i funkcionalnim zonama. Krivulje unose svježinu, dinamiku i eleganciju. (Monika Galovic Dumendžic, dipl. ing. arh.)
www.interijernet.hr


Podijeli: Facebook Twiter