Krivotvoriteljima istražni zatvor, jedan u bijegu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački Županijski sud poslijepodne je odredio jednomjesečni istražni zatvor za sedmoricu osumnjičenih pripadnika skupine koju se tereti da je držala prvu ilegalnu tiskaru eura u Hrvatskoj i u optjecaj stavila više od 180.000 krivotvorenih eura, no jedan od njih se nalazi u bijegu.

Istražni zatvor svima je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, s obzirom da su svi već evidentirani kao počinitelji raznih nedjela, među kojima je i krivotvorenje.

Nekima je istražni zatvor određen i zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke, izjavio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

U zajedničkoj akciji policije i Europola "Confictus", što na latinskom znači krivotvorina, na širem području sjeverozapadne Hrvatske uhićeno je ukupno 19 osoba, od kojih je 11 jučer ispitano u zagrebačkom sjedištu USKOK-a.

Šestorica glavnih osumnjičenika danas su dovedena na zagrebački Županijski sud koji je odlučivao o zahtjevu tužiteljstva da ih se tijekom istrage liši slobode.

Ravnateljstvo policije jučer je izvijestilo da je zaplijenjeno 3.406 novčanica od po 50 eura te da je pronađeno i 189 krivotvorenih novčanica od 50 funti. No, još nije poznato jesu li i funte napravljene u tiskari otkrivenoj na području Bjelovara.

Po pisanju medija skupina je uhićena nakon što je otkup veće količine lažnih novčanica dogovorila s prikrivenim policijskim istražiteljem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter