Krivotvorili zapisnike s ciljem napredovanja suca!

Pogriješio nakon 40 godina - Milan Pliško i Branko Ivetić (D. ŠTIFANIĆ)
Pogriješio nakon 40 godina - Milan Pliško i Branko Ivetić (D. ŠTIFANIĆ)

Nogometni savez Istarske županije potresa nova afera, a u njenom se središtu ovoga puta našla sudačka organizacija. Sve je počelo kad je mladi pulski sudac Alen Bešić odlučio polagati za regionalnog suca, ali nije zadovoljavao jedan od kriterija: kvotu suđenih seniorskih utakmica. Naime, ta brojka iznosi 15 utakmica, dok ih je on imao 13.

Ne bi li doskočio tom problemu, odlučio je poslužiti se već prokušanim receptom i tako su se Alen i njegov otac Arnel, također nogometni sudac, zaputili u ured NSŽI-ja gdje im je problem obećao riješiti Milan Pliško, član Izvršnog odbora i povjerenik za suđenje Druge ŽNL jug.

Recept je bio jednostavan - uzeti su zapisnici s dvije utakmice na kojima je pravdu dijelio Arnel Bešić, njegovo je ime zamijenjeno onime njegovog sina i potom su tako "frizirani" dokumenti, potpisani i pečatirani, poslani u Zagreb.

Riječ je bila o utakmicama Muntić - Smoljanci Sloboda i Valbandon '72 - Šišan, no kako su se one igrale ove sezone te su se kao takve mogle pronaći u sustavu Comet, pokušaj prijevare brzo je razotkriven.

Sad nastaju problemi, jer je riječ o kaznenom krivičnom djelu koje za sobom povlači i određene sankcije.

- Arnel Bešić me zamolio da mu to napravim, da pomognem njegovom sinu Alenu i ja sam to napravio uz njihovu suglasnost. Nisam razmišljao o posljedicama, priznao je Milan Pliško.

- Nikad u životu nisam "muljao" i zbog svega toga mi je strahovito krivo, a naročito zbog predsjednika Milenka Vidulina i tajnika Branka Ivetića koji su u mene imali veliko povjerenje, a ja sam nakon 40 godina rada u nogometu ovako pogriješio, rekao je Pliško. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter