Krivotvorili financijske izvještaje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Pazinu podignulo je optužnicu pri poreckom Opcinskom sudu zbog kaznenih djela krivotvorenja službenih isprava protiv odgovorne osobe u tvrtki Orsera Nautika, 39-godišnjeg njemackog državljanina, te 37-godišnje knjigovotkinje iz Poreca. Prijava je podignuta i protiv pravnog subjekta Orsera nautike, tvrtke koja se bavila iznajmljivanjem i prodajom jahti u vrsarskoj marini.

Neslužbeno doznajemo da se prijavljeni njemacki državljanin zove Bernd Joachim Drescher. Sumnja se da su odgovorne osobe trgovackog društva Orsera nautika Poreznoj upravi u Porecu dostavile krivotvorene financijske izvještaje za 2006. i 2007. godinu s ciljem lažnog prikazivanja uspješnosti poslovanja tvrtke, a sve za potrebe sklapanja ugovora o financijskom leasingu s više leasing društava.

Od Orsera nautike ostali su tek neregistrirani VW kombi i price o propaloj firmi. Poslovni prostor im je zatvoren, a sada je u njemu drugo poduzece. Od nekadašnjih zaposlenika te tvrtke doznajemo da je poslovanje Orsera nautike od prvog dana bilo sumnjivo jer su zapošljavali veci broj ljudi, a posla nije bilo dovoljno niti za pokrivanje troškova poslovanja. Navodno je Drescher u Vrsaru prodao neke jahte koje je Orsera nautika kupila na leasing, ali ih nikada nije otplatio.


Podijeli: Facebook Twiter