Krivotvorenim receptima podizali hipnotike

Ilustracija (A. TOŠIĆ)
Ilustracija (A. TOŠIĆ)

Dvojica slovenskih državljana, 36-godišnjak i 37-godišnjak, kazneno će odgovarati zbog krivotvorenja isprava, odnosno korištenja krivotvorenih liječničkih recepata na temelju kojih su u više ljekarni na području Istre pokušali dobiti tablete Dormicum koje spadaju u skupinu hipnotika, a zbog svog kemijskog sastava nalaze se i na popisu droga.

Naime, dvojac je proteklog petka u jednoj ljekarni u centru Rovinja zaposlenici uspio podvaliti krivotvoreni recept i domoći se tableta. Vjerojatno da bi napravili zalihu, 36-godišnjak i 37-godišnjak pokušali su podići Dormicum u još dvjema ljekarnama na području Rovinja, no ondje im to nije pošlo za rukom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac već neko vrijeme kružio Istrom i u više mjesta uspio podvaliti krivotvorene recepte. U dva navrata, 17. siječnja i 1. veljače, bili su "uspješni" u jednoj ljekarni u Novigradu, gdje su podigli ukupno četiri kutije Dormicuma, a 14. siječnja dvije su kutije podigli i u ljekarni u Umagu. Lijek su 31. siječnja uspjeli dobiti i u ljekarni u Vranićima kraj Poreča, ali su u ljekarnama u Taru i Poreču dobili "odbijenicu".

Nakon što je nad njima dovršeno krim-istraživanje, dvojica Slovenaca su u subotu u večernjim satima odvedena u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter