Krivolovac ubio 3 policajca i med. tehničara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prilikom uhićenja krivolovca u Austriji ubijena su trojica policajaca i bolničar, priopćilo je u utorak austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova, izvijestio je BBC.

Policija sa strojnicama okružila je kuću u blizini zimovališta Annaberg u Donjoj Austriji u kojoj se zabarikadirao osumnjičenik. Osumnjičenik raspolaže s mnogo oružja, rekla je policija, kako je izvijestila televizija ORF.

Osumnjičeni je uhićen tijekom noći, ali je u svoju kuću pobjegao u ukradenom policijskom automobilu. Za civilnu žrtvu je rečeno da je bio vozač kola hitne pomoći.

Osumnjičeni je u bijegu jednog policajca uzeo za taoca, a oteti policajac je kasnije nađen mrtav u ukradenom policijskom automobilu, izvijestila je agencija APA.

Oko 100 policajaca i pripadnika specijalnih postrojbi su okružili kuću na brdu u mjestu Melk, izvijestio je ORF. S imanja se čuju pucnji, a policija pokušava preko rodbine osumnjičenika stupiti s njim u telefonski kontakt.

Glasnogovornik policije je agenciji Reuters rekao da je osumnjičeni prvo u ponedjeljak navečer ubio dva policajca kada su ga u šumi u Donjoj Austriji pokušali uhititi zbog krivolova, a djelatnika hitne službe ubio je dok je pomagao ranjenom policajcu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter