Krivac za svjetsku ekonomsku krizu odmara u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

John Devaney, jedan od 25 najvećih krivaca za svjetsku ekonomsku krizu koja je započela kolapsom hipotekarnih kredita 2008. godine u SAD-u, snimljen je na svojoj jahti u Rovinju.

I dok je tijekom prethodnih dana za vrijeme boravka u srednjoj Dalmaciji bio potpuno zamaskiran maramom, naočalama i šiltericom, u Istri se očito osjećao manje sramežljivim ili manje progonjenim budući da je s obitelji na jahti "Dorothy Ann" vrijeme provodio opušteno i potpuno otkrivenog lica.

Do sada su kamere reportera Devaneyja snimile na Skradinu, u kanjonu Krke i Trogiru.

Devaney se "proslavio" nakon što ga je Time na svojoj internetskoj stranici pozicionirao na 18. mjesto najvećih krivaca za globalnu krizu, odmah iza Bernieja Madoffa. No, prošle godine Devaney je izjavio da se ne osjeća krivim budući da je "igrao po pravilima".

Devaney se očito oporavio od financijskog sloma koji ga je koštao više od 100 milijuna dolara vlastitog novca te 650 milijuna investiranih u fondove. Zbog lošeg poslovanja izgubio je i vlastitu jahtu, zrakoplov, helikopter te zbirku umjetnina vrijednu 45 milijuna dolara.

No, ostala mu je dvanaest godina stara jahta "Dorothy Ann" kojom je došao na Jadran. "To je jedina igračka koju sam uspio zadržati", prenosi WSJ njegovu izjavu. (G. J.)


Podijeli: Facebook Twiter