Kritika Vlade Ferdeljija stajala funkcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zatvorenoj sjednici Vlada je smijenila Vladimira Ferdeljija, pomocnika ministra prometa Zlatka Komadine zbog intervjua koji je objavljen u Globusu u kojem je Ferdelji rekao da smatra da Vlada nema hrabrosti krenuti s važnim promjenama u više sfera.

- Ova je odluka donesena u dogovoru gospodina Komadine i mene, i odluceno je kako je odluceno. Da je takav intervju dao netko od clanova Vlade, netko od ministara ja bih njega ili nju dobronamjerno pitao je li još uvijek clan Vlade, objasnio je Milanovic.

Tvrdi da on ne traži pokornost, koju osobno prezire, ali da traži lojalnost, pa da u ovom slucaju nije imao izbora.

- Ja se ispricavam što ce hrvatski gradani morati šest mjeseci isplacivati placu za nekoga tko taj posao nije niti poceo raditi. Sorry!, porucio je Milanovic javnosti. Ferdelji kaže da nije ocekivao smjenu, ali da je bolje da se to dogodilo vec na samom pocetku njegova mandata nego kasnije.

- Ne mislim da je intervju strašan. Vlada je izložena puno vecim problemima i kritikama, no možda je mojom smjenom trebalo poslati poruku. Nisam navikao biti poslušnik. Nitko nema monopol na pamet. Uvijek cu reci što mislim, to ne znaci da nisam lojalan, kazao je Ferdelji.

Što se tice isprike premijera poreznim obveznicima zbog toga što ce snositi trošak place smijenjenog dužnosnika u sljedecih šest mjeseci, Ferdelji je primijetio kako to nije posljedica njegove odluke i dodao je da se nada da ce uskoro naci boljeg poslodavca.

U cetvrtak je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje s dužnosti razriješen i dosadašnji ravnatelj Damir Trut, a novim ravnateljem imenovan Zadranin Jadran Perinic, dosadašnji zapovjednik postaje Gaženica JVP Zadar. (G. Ga., J. Ma./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter