Kriteriji za dodjelu opcinskih stanova promašeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kriteriji za iznajmljivanje stanova u vlasništvu Opcine Raša potpuno su promašeni, a nekim se kandidatima ocito tolerira lažno prijavljivanje prebivališta, ili pak prijašnje odbijanje ponudenih prostora, žale se aspiranti na komunalne kvadrate Miralim Kavgic te supružnici Maja i Siniša Šimic.

Takav zakljucak ovi dugogodišnji raški podstanari izvlace iz svježe objavljenog prijedloga liste prvenstva s 13 konkurenata, prijavljenih na natjecaj okoncan u prosincu.

Novinare su pozvali jer se, kako vele, boje da bi taj dokument, premda po njima nepravican, mogao ostati i - konacan. Napominju da ne znaju koliko ce tih stanova, koji znace i do deset puta manju stanarinu od one tržišne, biti podijeljeno ovom zgodom, te da, u konacnici, ne prosvjeduju da bi porucili da ih trebaju dobiti njihove cetveroclane obitelji, vec radi brojnih nelogicnosti u bodovanju.

- Prema pravilniku, važno je samo da što dulje živiš u ovoj opcini, pri cemu vecu šansu imaju oni stariji, a potpuno se marginaliziraju uvjeti stanovanja, zbog kojih se, valjda, i prijavljuješ. Svaka godina prebivanja u Raši vrijedi tri boda, za neodgovarajuce uvjete dobiješ dva, a za podstanarstvo šest, i to bez obzira koliko si dugo - dva dana ili vec 20 godina - u tudem stanu, objašnjavaju Šimici i Kavgic, sedmi i osmi s liste.

Potkrepljuju to primjerom Bahrije Okanovic, zadnje s liste prvenstva, koja s dva sina živi u jednosobnom prokišnjavajucem stanu u Krapnu, a toalet dijeli sa susjedima. Zgrozilo ih je, kažu, i kada su vidjeli da je cetveroclana obitelj s invalidnim djetetom tek petoplasirana. Pravilnik, kako primjecuju, ne daje prednost ni obiteljima s malodobnom djecom. (I. RADIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter