Kristina Šalov-Tadic najcitateljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom Medunarodnog dana pismenosti danas je na Djecjem odjelu Gradske knjižnice i citaonice u Puli predstavljena ljetna najcitateljica. Rijec je o Kristini Šalov-Tadic, koja je od 23. lipnja do 31. kolovoza procitala cak 72 knjige.

"Citam od kada znam za sebe, citala sam i prije polaska u prvi razred. Jednostavno, volim citati i citam u svako doba dana, kad god mi školske obveze to dopuste. Puno mi se procitanih knjiga dopalo, a omiljene su mi one o Harryju Potteru", kazala je ova ucenica prvog razreda pulske Ekonomske škole. Kristini je pripalo jednogodišnje besplatno posudivanje knjiga u ovoj knjižnici.

Kako su rekle knjižnicarke Djecjeg odjela Antonela Božac Ristic i Nadia Crkvenac, projekt izbora ljetnog najcitatelja je aktivnost organizirana s ciljem populariziranja knjige kao izvora znanja, poticanja pismenosti i njegovanja navike citanja. Za sudjelovanje u tom izboru bilo je potrebno biti uclanjen u knjižnicu, ispuniti prijavnicu te prilikom vracanja knjiga ocijeniti ih ocjenom od jedan do pet. U planu je proširiti izbor najcitatelja s posebnim naglaskom na ucenike nižih razreda osnovne škole.


Podijeli: Facebook Twiter