Kristina Bulešić najavila kandidaturu za istarsku županicu

Kristina Bulešić (N. LAZAREVIĆ)
Kristina Bulešić (N. LAZAREVIĆ)

U Valerijinom parku, nasuprot Arene, danas je svoju kandidaturu za istarsku županiju najavila Kristina Bulešić.

Specifičnost njezine kandidature jest, kako je najavila, što je njezin program "prazan bijeli papir koji se pretvara u Stablo ideja koje se već intenzivno puni brzinom svjetlosti, a cjeloviti program bit će predstavljen tri mjeseca nakon imenovanja na mjesto županice".

- Duboko vjerujem da je došlo vrijeme da se konačno vrati povjerenje u politiku i političare. Imam snažnu potrebu da sve ono što sam naučila i što sam do sada primjenjivala na drugim životnim poljima, konačno primijenim i u politici te da se ljudi što više uključe u samu kreaciju programa i njegovu realizaciju, navela je Bulešić na svom predstavljanju. Dodala je kako nije u niti jednoj političkoj stranci te ne osporava kvalitete i vrijednosti ostalih kandidata, ali kako ona garantira da će sve ono što će tijekom kampanje obećati to i realizirati.

Što se tiče financiranja kampanje uskoro kreće takozvani "crowfunding", u sklopu kojega se pojedinci iz cijeloga svijeta mogu uključiti s minimalno dva dolara. Na taj će način, kazala je, ostati slobodna i nije vezana ni za koga.

- Vrijeme je sada, kada je želja za promjenom većeg intenziteta nego ikada, kada je želja za povratak povjerenja u ljude i buđenje svijesti samo jedan od mnogih razloga zbog kojih sam odlučila nastupiti na političku scenu, zaključila je Bulešić.

Inače, Bulešić, iz milja nazvana žena Inspiracija, rođena je u Puli u svibnju 1977. godine, a odrasla u Savičenti. Javnosti je poznata kao motivacijska govornica koja svojim javnim djelovanjem godinama pridonosi razvoju društva. Kako je kazala, pokretačica je mnogobrojnih projekata u lokalnoj zajednici, najprije u civilnom sektoru, a bila je i Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije od 2006. do 2014. godine.  Autorica je knjige "10 DANA…putovanje koje mijenja život", koja  je u dopunjenom i izmijenjenom izdanju objavljena i na američkom tržištu. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter