Kristian Terzic predstavio album prvijenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovom albumu naci cete glazbu koja je istinita, iskrena.. naci cete slobodu koja je dokaz znanja, recenica je kojom je album prvijenac Kristiana Terzica opisao Massimo Savic, a koja ujedno rezimira i opisuje koncert održan u ispunjenom rovinjskom kazalištu "Antonio Gandusio" na kojem je CD pod nazivom "Kristian Terzic" promoviran pred domacom publikom.

Rijec je o albumu višestruko nagradivanog rovinjskog pijanista i skladatelja na kojemu se nalazi sedam autorskih instrumentalnih jazz fusion skladbi i bonus track live izvedba "Tribal Thing", kojom se album i otvara.

Vidno uzbuden pred domacom publikom Kristian Terzic nije bio rjecit, no njegova kvaliteta i ono što on jest došli su na vidjelo vec nakon izvedbe prve skladbe "Up & Down", po kojoj se dalo zakljuciti, posebno oni koji CD još nisu poslušali, da je rijec o pravoj poslastici za ljubitelje jazza.

Terzic nije krio radost što u svom gradu svoj album promovira upravo u kazalištu "Antonio Gandusio" jer je tu imao i prvi nastup s blok falutom kao polaznik drugog razreda osnovne glazbene škole, a 1997. prvi ozbiljan koncert na kojemu je shvatio da je to zanimljiv put i glazba kojom se može baviti.

Bilo je još razloga što su Rovinj i kazalište pravo mjesto za promoviranje ovog CD-a - izdavacka kuca Apeiron je iz Rovinja, kao i studio L. A. Denisa Budima, gdje je sniman, Rovinjac Dalibor Talajic autor je naslovne fotografije albuma, uz njega fotografije je snimila i Rovinjka Tamara Trošt, a uz Terzica Rovinjac je i bubnjar Marko Matoševic.

Uz njega i Matoševica njegovo videnje glazbe, odnosno "Tribal Thing", "Pinball Blues", "Perception" i ostale skladbe, odlicno su izveli i kontrabasist Zvonimir Šestak, trubac Branko Sterpin, perkusionist Boris Popov, gitarist Alen Spada, saksofonist Vojkan Jocic, trombonist Luka Žužic te violinist Marko Ramljak. (Mihaela MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter