Kristian Terzić i ove godine u Teksasu

Kristian Terzić
Kristian Terzić

Na put preko Velike bare naredni će se mjesec uputiti Kristian Terzić, poznati rovinjski jazz pijanist, a nastupit će na manifestaciji The South by Southwest Music and Media Conference (SXSW), čiji će se glazbeni dio održati od 11. do 16. ožujka u Austinu, glavnom gradu Teksasa. Program će okupiti više od 2000 bendova iz cijelog svijeta, a Kristian Terzić i njegov bend nastupit će 14. ožujka u Elephant Roomu, inače najpoznatijem jazz klubu u Austinu.

Terzić je već prošle godine s bendom nastupio na ovoj manifestaciji koja se održava od 1987. a okuplja glazbenike, novinare i glavne igrače iz svih područja glazbenog biznisa kako bi sudjelovali u intenzivnim diskusijama i radionicama. Kroz pet noći publici se predstavljaju već etablirana i manje etablirana imena svih glazbenih stilova i iz cijelog svijeta.

Mladi istarski glazbenik na ovaj medijski festival, koji nije natjecateljskog tipa, odlazi na poziv organizatora. Međutim, glazbenici koji idu na SXSW sami si plaćaju put i smještaj a Terziću će ovaj put ususret izaći Turistička zajednica Grada Rovinja, Grad Rovinj i Istarska županija koji su mu pomogli i prošle godine.

- Prošle godine je bilo super, festival je ludilo, svira se od ulica, klubova, velikih pozornica pa sve do krovova kuća, čak i po izlozima trgovina, gdjegod se stigne, prisjeća se Terzić.

Objašnjava i da ima nepoznatih izvođača, ali da dolaze i velike zvijezde kao što su to prošle godine bili Prince, Nick Cave, Jovanotti, Justin Timberlake, Robert Glasper… (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter