Kristian Šustar na celu HUPUH-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština Hrvatske udruge hotelijera (HUH) donijela je odluku o utemeljenju Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu (HUPUH), cime ce se ugasiti dosadašnja udruga hotelijera. Tom odlukom clanice HUH-a postaju utemeljitelji i clanice HUPUH-a, a sva prava i obveze kao pravnog sljednika HUH-a prelaze na novoosnovanu udrugu.

Dosadašnji predsjednik HUH-a Andelko Leko izabran je za pocasnog predsjednika, dok je za predsjednika novog udruženja hotelijera izabran Kristian Šustar iz Maistre. Potpredsjednicima su imenovani Joško Lelas, Ivica Sabljic i Kristijan Stanicic, a za clanove Izvršnog odbora Veljko Ostojic, Željko Kukurin, Vlado Miš, Mario Jantolj, Branimir Jurišic, Ivan Babic, Mario Vrsaljko, Željko Rešetar, Mara Pavic Požega, Jerko Bralic, Ivana Kolar, Mato Škojo i Zdenko Cerovic.

HUH u svom pismenom priopcenju navodi da je cilj ovog udruživanja ujediniti poslodavce svih segmenata turizma i konkretizirati zahtjeve da bi se zauzela uloga partnera prema javnom sektoru i socijalnim partnerima u kreiranju opceg pravnog i gospodarskog okvira koji utjece na buducnost, rast i razvoj turistickog sektora, što se nije moglo u potpunosti postici prijašnjom udrugom gradana. U skladu s definiranim ciljevima i postavljenim zahtjevima donesena je odluka o tranziciji postojece u udrugu višeg reda.


Podijeli: Facebook Twiter