Kristalna plaketa TDR-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laureatima nagrada županijske Hrvatske gospodarske komore, priznanja su urucena danas u Rovinju. Nakon što je proteklih godina triput uzastopno osvojila Zlatni plaketu komore, Tvornici duhana Rovinj je ove godine dodijeljena Kristalna plaketa HGK - ŽK Pule. Predsjednik uprave ove tvrtke Davor Tomaškovic je istaknuo da je to nagrada za kontinuirani rast tvornice koja zapošljava 800 radnika i uspješno izlazi na strana tržišta.

U kategoriji velikih trgovackih društva Zlatnu plaketu je ove godine dobila porecka Plava laguna, koja se zahvaljujuci financijskoj stabilnosti snašla na hirovitom turistickom tržištu. U ovoj kategoriji još su bili nominirani Benetton Istria iz Labina i umaški Istraturist.

Medu srednjim trgovackim društvima Zlatna plaketa je ravnopravno pripala umaškom Hempelu i pulskoj Uljanik plovidbi, a nominirana je bila i rabacka Maslinica. Medu malim trgovackim društvima nagradena je žminjska tvrtka Rudan, a nominirani su bili još fažanski Industrial projects i banjolski Mireo. U kategoriji banaka i drugih financijskih institucija nagradena je umaška Istarska kreditna banka, jedina naša banka koja nije trebala pomoc države.



Nagradenima se za uspješno poslovanje zahvalili župan Ivan Jakovcic i dopredsjednik HGK Šime Vidulin. Jakovcic je istaknuo da gospodarstvenicima koji se snalaze u sadašnjim otežanim uvjetima poslovanje treba odati priznanje. Pozvao ih je na daljnja ulaganja, u cemu ce imati pomoc lokalne zajednice. Posebno se zahvalio domacinu Adris grupi na njihovom poslovanju i ulaganju u turizam, proizvodnju hrane i energetiku.

Vidulin je podsjetio da je u Rovinju još 1850. osnovana prva trgovacka komora, koja je okupljala sve grane gospodarstva. Tradiciju te komore nastavila su i danas uspješne tvrtke osnovane pred više od stoljeca.


Podijeli: Facebook Twiter