"Kristal & More" Staklarne Rogaška

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Izložba "Kristal & More" /Crystal Ambience/Staklarne Rogaška bit će otvorena sutra u 21 sat u novigradskom Muzeju Lapidarium.

- Majstorska tradicija izrade ručno rađenog kristala, tradicija je Staklarne Rogaška iz Rogaške Slatine (Slovenija) koja se njeguje već 350 godina. Na izložbi će biti izloženi različiti radovi od staklenog kristala, od onih najstarijih, do onih koji su umjetnički radovi i nisu za komercijalne svrhe.

Prema najavi, nakon otvorenja izložbe graverka Anica Trunk pokazat će umijeće graviranja staklenog kristala, a ženski studentski zbor Filozofskog fakulteta u Ljubljani nastupit će u atriju Muzeja - Museo Lapidarium.

Od 15. do 17. srpnja od 11 do 13 sati te od 20 do 22 sata u Muzeju Lapidarium održavat će se prezentacija graviranja stakla pod vodstvom Anice Trunk. Organizatori ističu da će ukoliko se zainteresirani odluče za kupnju jednog od proizvoda, Anica Trunk moći ugravirati i riječ ili rečenicu po njihovoj želji.

Izložba je nastala u suradnji sa Staklarnom Rogaška i ženskim studentskim zborom Filozofskog fakulteta u Ljubljani, a realizirana uz podršku Grada Novigrada. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter