Kriminalci iskoristili Sandy za masovne pljačke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oluju Sandy, koja je iza sebe ostavila pustoš na istočnoj obali SAD-a, kriminalci su iskoristili za masovne pljačke trgovina i stanova.

Nije ih zaustavilo ni nevrijeme niti Nacionalna garda koja je patrolirala ulicama i štitila napuštene objekte. U New Yorku, Philadelphiji i drugim gradovima prijavljeno je na desetke krađa i provala u trgovine i stanove, a dio je razbojnika svoje planove najavljivao putem društvenih mreža Facebook i Twitter.

"Sandy je najbolja stvar koja se mogla dogoditi, idem u pljačku", napisao je jedan od lopova, dok je drugi dodao: "Idem u pljačku, idem po novi laptop i TV".

Policija je do sada u New Yorku privela 20 osoba, a u Philadelphiji još pet zbog raznih vrsta pljački. Jedan od provalnika u potonjem gradu proveden je nakon što je izvučen ispod ruševina koje su se obrušile na njega tijekom pljačke. Iz policije su poručili da su prvo čuli pozive u pomoć, a kasnije se ispostavilo da se radi o provalniku. U zatvoru su završila i dvojica razbojnika koja su tijekom oluje pokušala opljačkati banku u Fall Riveru.

Jednako se događalo i kada je uragan Katrina 2005. godine zahvatio New Orleans. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter