Krim-policija u Gradu Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gradu Puli i gradskim poduzecima u utorak ujutro boravili su predstavnici uprave krim-policije Ministarstva unutarnjih poslova. Potvrdio nam je to, barem što se Grada tice, Bernard Zenzerovic, voditelj Ureda gradonacelnika.

"Kako su nam rekli, radi se o rutinskom postupku provjere na temelju prijave koju je Državnom odvjetništvu uputio Bruno Bulic krajem prošle godine, tijekom štrajka nekih gradskih komunalnih poduzeca.

Konkretno, zatražili su dokumentaciju o poslovnom odnosu Grada Pule i tvrtke Manjgura d.o.o. iz Zagreba. Mi smo im svu dokumentaciju predali jer je i nama u interesu da se taj posao obavi i da se cijela ta prica privede kraju", ustvrdio je Zenzerovic.

Istu je dokumentaciju krim-policija tražila i u Herculanei jer smo od direktora Igora Starog doznali da su i od njih zatražili sve vezano uz poslovni odnos tog poduzeca s Manjgurom. Jesu li krim-policajci po istom pitanju jutros boravili i u ostalim poduzecima, a neslužbeno se spominju Pulapromet, Plinara i Vodovod, nismo uspjeli saznati jer nismo uspjeli kontaktirati direktore.

I od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic informacije cemo dobiti najkasnije u srijedu, dok nam ništa više od recenog nije znao reci niti Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

Konkretnije informacije o sadržaju prijave zatražili smo od predsjednika SIK-a Bruna Bulica, koji je bio iznenaden ovakvim postupanjem, odnosno orijentiranjem istrage samo na odnose s Manjgurom.

"Ako doista postupaju na temelju moje prijave Državnom odvjetništvu, mogu reci da sam u njoj zatražio da u cijelosti ispitaju poslovanje Grada Pule i da li se novac poreznih obveznika troši u skladu sa zakonom jer, kao, nisu imali novca za Herculaneu, a imali su za Pulu Non Stop i druge projekte.

Protiv trgovackih društava prijavu sam poslao Državnom inspektoratu protiv Pulaprometa zbog isplate placa koja nije bila u skladu sa zakonom te protiv 1. maja iz Labina zbog neovlaštenog korištenja njihovih vozila. Državni inspektorat izrekao je sankcije Pulaprometu, ali zbog nekih drugih nepravilnosti, dok su protiv 1. maja prijavu odbacili kao neosnovanu", rekao nam je Bulic.


Podijeli: Facebook Twiter