Krim-policija istražuje više HBOR-ovih kredita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalistička policija upala je HBOR u popodnevnim satima, potvrđeno je Novom listu. Krim policija postupa po nalogu USKOK-a, u sklopu istrage o poslovanju HBOR-a. 

Odmah nakon objave informacije o dolasku policije u državnu investicijsku banku, javile su se spekulacije da je povod sporni kredit pomoćnika ministra financija Branka Šegona, iako je NO HBOR-a jučer, prema riječima njegovog predsjednika Slavka Linića, stavio točku na tu priču, uz zaključak da u kreditu nema ništa sporno.

Čini se da je Šegonov kredit tek jedan od onih za koje se policija zanima te da je riječ o istrazi stotinu najvećih dužnika u Hrvatskoj o čemu je nedavno pisao Novi list. 

Visoki izvor blizak istrazi potvrdio je večeras da policija u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) istražuje više kredita koje je posljednjih godina dobio širi krug poduzetnika. Policija po nalogu Državnog odvjetništva provodi kriminalističko istraživanje vezano uz više kreditnih transakcija odobrenih posljednjih nekoliko godina, kazao je Hini izvor koji je želio ostati neimenovan.

Kako se neslužbeno doznaje, policija je u sjedište HBOR-a, na Strossmayerovom trg 9, došla u poslijepodnevnim satima kako bi oduzela dokumentaciju o kreditima za koje se sumnja da su izdani mimo propisanih pravila ili procedure. Još nije poznato jesu li pronašli neke od kompromitirajućih dokumenata. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL, Hina, snimio M. TODOROV/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter