"Krijesnica" za mališane

Iz predstave 'Krijesnica' (V. BEGIĆ)
Iz predstave 'Krijesnica' (V. BEGIĆ)

Odakle krijesnicama svjetlo na zatku i ime saznali su mališani, ali i njihovi roditelji, koji su na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice u Puli pogledali premijeru lutkarske predstave "Krijesnica" u produkciji Teatra M.

Priča prati rođenje jedne krijesnice i njezine nedaće nakon što je veliki sivi oblak prekrio srebrni Mjesec. Tako je tek rođena bubica ostala bez svjetla i imena. Kao što obično biva, i šumska skitnica, beskućnik vuk polakomi se za divnim Mjesečevim sjajem, ali mali stanovnici šume - skakavac, mrav i pčelica - složno priskoče bubici u pomoć.

Pridružuje im se i stari, mudri vrganj, koji poznaje svaku šumsku dušu te zahvaljujući njima bubica dobiva svoje čarobno svjetlo, a uz njega i ime - krijesnica.

"Krijesnica" je primjerena djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta, a dvojac iz Teatra M autor je scenografije i lutaka korištenih u predstavi te vokalne i instrumentalne glazbe kojom predstava obiluje. Autorica teksta je Ana Kraljević. Dvadesetak mališana sa zanimanjem je pratilo zabavnu i dinamičnu priču o maloj krijesnici i njezinim prijateljima, a izvođači su nagrađeni srdačnim pljeskom. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter