Krije li se Fabrizio Corona u Hrvatskoj?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji kralj talijanskih paparazza Fabrizio Corona, hrvatskoj javnosti poznat kao bivši muž naše misice Nine Morić, nestao je iz Italije nakon što mu je odlukom Vrhovnog suda pravomoćno presuđeno da mora u zatvor na pet godina.

Talijansko je sudstvo izdalo europsku potjernicu pa ga sada traže policajci svih europskih država. Corona je osuđen na pet godina zatvorske kazne zbog krivičnog djela iznuđivanja 25.000 eura od francuskog nogometaša Davida Trezequeta, o čemu je slavni sportaš imao i kompromitirajuće snimke.

Osim na tu zatvorsku kaznu Corona je osuđen i za još nekoliko krivičnih djela, sva povezana s radom njegove agencije za fotografiranje poznatih osoba. Budući da mu se kazna za ta djela pribraja, on bi trebao odležati ukupno sedam godina, deset mjeseci i 17 dana u zatvoru. Nedavno je kružila vijest da se Corona pomirio s bivšom suprugom Ninom Morić, s kojom ima i sina Carlosa.

Trenutno nitko ne zna gdje se Corona skriva, s obzirom na međunarodnu europsku tjeralicu nije isključeno da je potražio trenutni spas u Hrvatskoj, no to su tek nagađanja talijanskih novinara.

Budući da policija Coronu smatra bjeguncem pred pravdom, prate sve članove njegove obitelji i prijatelje te nadziru svu imovinu za koju se zna da je njegova. Rekonstruiraju zadnje sate prije Coronina bijega. Podsjetimo, viđen je u petak poslije podne u kafiću u blizini svog stana u Milanu. Nakon toga susjedi su ga vidjeli kako izlazi iz zgrade na stražnji ulaz. Kad su saznali da ga policija goni, bili su oduševljeni. Nije bio omiljen u zgradi, navode talijanski mediji. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter