Krešimir Vedo novi direktor 6. maja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krešimir Vedo iz Umaga novi je predsjednik Uprave komunalnog poduzeca 6. maj, dok je za clana izabran Reuf Šerbecic iz Novigrada. Dogodilo se to u cetvrtak na skupštini te tvrtke, ciji su vlasnici gradovi i opcine na Bujštini - Umag, Novigrad, Buje, Grožnjan, Brtonigla i Oprtalj. Vedo je gradski vijecnik s nezavisne liste Za Umag/Per Umago nositelja Vilija Bassanesea, gradonacelnika Umaga, a ujedno i predsjednika Skupštine 6. maja. Šerbecic s liste IDS-a u prošlom je mandatu bio zamjenik gradonacelnika Antea Milosa. Predsjednika Uprave predložio je Umag kao vecinski vlasnik sa 60 posto, a clana tog tijela ostali gradovi i opcine.

U Nadzorni odbor imenovani su predsjednici gradskih vijeca Buja, Umaga i Novigrada - Fabrizio Vižintin kao predsjednik, Goran Slavujevic koji ce mu biti zamjenik i Sonja Jurcan, dok ce clanovi biti Alessandro Nemaz iz Brtonigle i Daglas Koraca, koji ce u tom tijelu predstavljati zaposlenike društva, napisao je u kratkom priopcenju predsjednik Skupštine. Svi su dobili mandat na cetiri godine.

Dosadašnjem dugogodišnjem direktoru Ivici Martinisu mandat je istekao proteklog 12. listopada. Razriješen je dužnosti i imenovan za punomocnika društva do upisa novog predsjednika i clana u sudski registar, saznali smo od predsjednika Skupštine.

O 6. maju uvijek je bilo puno upita na sjednicama umaškog vijeca zbog njegovog poslovanja - vijecnici su se žalili da premalo informacija dobivaju i redovito su sumnjali što se unutar njega dogada. Od Bassanesea smo doznali da je u 6. maju po sili zakona nedavno bila državna revizija, a vlasnici su odlucili angažirati još jednu privatnu tvrtku da obavi reviziju da bi se ušlo u detalje poslovanja i otkrile nepravilnosti. Rezultati ce biti poznati za desetak dana. Na upit zašto su se odlucili na dvoclanu upravu, koja je dosad imala samo direktora, gradonacelnik Umaga odgovorio je da su svog predstavnika htjeli imati i ostali gradovi i opcine. Najavio je da ce se 6. maj baviti samo odvozom smeca i kanalizacijom - djelatnost upravljanja grobljima preuzet ce na sebe lokalne samouprave - svaka za svoje podrucje.

Podsjetimo na kraju da je 6. maj, koji je prošle godine ostvario više od 30 milijuna ukupnih prihoda, vrlo atraktivno poduzece što se tice potražnje za njegovim radnim mjestima - za upravljackim pozicijama u prijašnjoj vlasti aspiracije su iskazivali celnici IDS-a. Vlast se promijenila, što znaci da nakon svibanjskih lokalnih izbora drugi vjetrovi pušu u 6. maju. Može se ocekivati, što je Vili Bassanese vec i najavio, da ce se slicno dogoditi i u drugom gradskom poduzecu Komunela, gdje je još uvijek direktor IDS-ovac David Cerovac.


Podijeli: Facebook Twiter