Krenula predigra filmskog festivala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kaštel je zaista po mjeri covjeka i prekrasan prostor Povijesnog muzeja Istre, a veceras smo ovdje s filmom, s tom cudesnom slikom koja nas uvijek plijeni, kazala je ravnateljica Pula Film Festivala, Zdenka Viškovic Vukic na otvorenju pretprograma 56. Festivala igranog filma u Puli na pulskom Kaštelu.

Prvi film koji je prikazan u sklopu programa Europolis-Meridijani bio je "Raj je zapadno" redatelja Coste-Gavrasa, kojeg je kao i sve ostale u medunarodnom programu odabrao umjetnicki ravnatelj festivala Zlatko Vidackovic.

- Osobita mi je cast da vam na našem otvorenju mogu predstaviti film koji je zatvorio otvorio ovogodišnji Berlinale, "Raj je zapadno" redatelja Coste Gavrasa, a nakon njega moci cete pogledati filmu iz retrospektive Pedra Almodovara "Mracne navike", kazao je Vidackovic.

Kaštel je kao i prijašnjih godina, uz obnovljeno kino Valli, odabrano mjesto za prikazivanje filmova iz medunarodnog programa festivala kojih ce ove godine uz filmove iz PoPularnog programa u Areni biti cak 30. Medunarodni program festivala posvecen je žanrovskom filmu, od komedija preko ljubavnih dramama sve do kriminalistickih trilera, a brojna publika koja je sinoc pohodila pulski Kaštel dokaz je dobrog odabira lokacije.

Festival igranog filma u Puli ove je godine pokrenuo ciklus Europski filmski redatelji, a prva retrospektiva od deset filmova posvecena je proslavljenom španjolskom redatelju, oskarovcu Pedru Almodóvaru. Prvi film iz retrospektive "Labirint strasti" prikazan je u kinu Valli.


Podijeli: Facebook Twiter