Kremlj šuti o isplati druge tranše zajma Ukrajini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kremlj nije želio reći u srijedu kada će Rusija isplatiti drugu tranšu zajma Ukrajini i samo je priopćio da je glavni prioritet zaustaviti nasilje u toj zemlji.

Ruski ministar financija Anton Siluanov izjavio je u ponedjeljak da će Moskva ovoga tjedna kupiti ukrajinske euroobveznice u vrijednosti od dvije milijarde dolara, a izvor u ukrajinskoj vladi je kazao da Kijev očekuje da će novac stići u srijedu.

Međutim, upitan o isplati druge tranše zajma vrijednog 15 milijardi dolara Kijevu, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je novinarima da ne može to komentirati i naglasio je da je najvažnije zaustaviti nasilje.

"Jedna stvar je jasna: u situaciji u kojoj ekstremistički elementi (uzrokuju) ono što se događa u Ukrajini, prioritet je rješavanje te situacije", kazao je Peskov.

Putin je obećao Ukrajini 15 milijardi dolara kredita i smanjenje cijena plina što se smatra nagradom za odluku ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča iz studenoga da odustane od sporazuma o približavanju Europskoj uniji i umjesto toga se okrene Rusiji. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter