Kreiraj i u zdravim navikama uživaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u klubu Metamedia Marko Bolkovic najavio jedvije nove radionice za mlade te govorio o pokrenutom Metamusic Netlabelu, a sve u produkciji udruge Metamedij.

U prvoj ce se radionici u programu, Traktor pro, DJ-evi i oni koji to žele postati uciti miksanju i drugim tajnama zanata. Glavni voditelj je Igor Malic, a žiri ce odabrati najboljeg sudionika koji ce nastupiti na jednom od pulskih ljetnih festivala. Kako je prošlih godina interes za ovakve radionice bio velik, organizatori ga ocekuju i opet.

Drugu radionicu ce voditi Vibor Juhas, a uz ucenje filmskih tehnika cilj je snimanje videospota za pulske bendove koji su nastupili na prošlom festivalu Media Mediterranea.

Broj polaznika za obje radionice je ogranicen. Održat ce se od 24. listopada do 28. studenog i dio su projekta "Kreiraj i u zdravim navikama uživaj" kojim udruga obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Za obje radionice prijave se mogu poslati do subote navecer, a više informacija može se dobiti na www.metamedia.hr.

Sve što autori snime na ovim dvjema radionicama, koje su nastavak prošlogodišnjih, moci ce objaviti na Metamusic Netlabelu, a to je digitalna izdavacka kuca koju je pokrenula udruga Metamedij. Cilj je promicanje glazbenih talenata na podrucju Hrvatske ili, kako je rekao Bolkovic, okupiti bendove na jednom mjestu, promovirati ih te omoguciti zainteresiranima da ih poslušaju.

Otprije tjedan dana to je moguce na web-stranici www.metamusic.cc, na kojoj je za sada predstavljeno osam bendova, no stranica se stalno ažurira, tako da ce broj rasti do najmanje 20-ak bendova i desetak DJ-eva koji ce ovdje predstaviti svoje radove. No, Bolkovic poziva i sve druge bendove i DJ-e da im se slobodno jave. Isto tako, svaki polaznik nove radionice DJ-inga dobit ce priliku snimiti DJ miks koji ce se promovirati upravo putem spomenutog Netlabela. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter