Kregar se vraća na Fakultet, ali ne odlazi iz Sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezavisni saborski zastupnik u Klubu SDP-a Josip Kregar neće napustiti Sabor, a na Pravni fakultet se vraća nakon Nove godine.

"Ja se od 1. siječnja vraćam na Fakultet, ali ostajem saborski zastupnik do daljnjega i to u puno boljoj poziciji, jer sam onda samo volonter koji može otići kad god hoće", rekao je danas Kregar, koji je ovih dana najavljivao da odlazi iz Sabora ako Vlada ne promjeni smjer u kojem vodi državu te da mandat neće vratiti.

U Tuheljskim Toplicama, gdje se okupio vrh SDP-a i članovi vlade, Kregar je novinarima kazao da nije stranački član i ne očekuje da njegova riječ bude prihvaćena kao nešto što je politika.

Jučer je rekao da će odluka o tome hoće li ostati u Saboru ovisiti o odgovoru na pitanje u kojem smjeru ide SDP, koje namjerava postaviti vrhu stranke na 'team buildingu' u Tuhelju. "Ako ne dobijem odgovor na to pitanje, reći ću, hvala lijepa", kazao je Kregar, koji ima dojam da SDP stoji u mjestu i da ne zna u kojem će se smjeru dalje kretati.

Kregar je i danas istaknuo da je potrebna reforma političkog sustava i odgovornost za učinjeno.

"Nema reformi i to je ono što mislim da je jedan od velikih nedostataka. Mislim kako bi se narod bio spreman odreći trenutnih dobitaka da bi podnio reforme te da želi reforme", kazao je.

"Moje mišljenje, kada govorim o reformama, tiče se reforme političkog sistema, jer ako je išta jasno, onda je to da u politici stvari ne funkcioniraju i da mi ne samo da imamo ustavnu krizu, nego i krizu političkog sustava, u prvom redu odgovornosti politike za učinjeno", rekao je Kregar. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter