Krecu tužbe zbog prepolovljene božicnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon odluke Vlade da se božicnice u državnim i javnim službama mogu isplatiti u iznosu od 625 kuna, što je upola manje od iznosa utvrdenog kolektivnim ugovorom, te da svi koji su vec dobili puni iznos božicnice pola moraju vratiti, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika prvi je najavio da krece s tužbama. Tijekom sljedeceg tjedna svi ce clanovi ovog sindikata, a u Istri ih je oko 1.300, dobiti na potpis punomoc za podizanje tužbe protiv Vlade zbog prepolovljene božicnice u 2009. godini.

U Sindikatu isticu da za propast hrvatske privrede nisu krivi službenici, vec pogrešna politika svih dosadašnjih vlada te da su nekorektne teze koje se žele plasirati u javnosti da su državni službenici neosjetljivi na probleme radnika.

- Radnici ne moraju vratiti božicnicu jer su je dobili po zakonu i nitko im je više ne može prisilom uzeti natrag, a posebice im se taj iznos ne može oduzeti od place. U 16 bolnica radnici su vec dobili punu božicnicu i zasigurno nece vratiti pola iznosa, a mi u ostalim bolnicama necemo pristati na 625 kuna i ogorceni smo na ovu odluku. Složni smo da idemo u tužbu, tu nema razgovora. Kolektivni je ugovor na snazi i tužbu kao i novac od božicnice cemo kad-tad zasigurno dobiti, veli Vesna Biletic, povjerenica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi za Opcu bolnicu u Puli.

Nastavnici ce punomoci za podizanje tužbi protiv Vlade zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora potpisivati u sijecnju, odmah nakon zimskih praznika.

OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI PIŠE MAŠA JERIN U SUBOTNJEM GLASU ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter