Kreću radionice za trudnice, roditelje i djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obiteljski centar Istarske županije ove jeseni pripremio je brojne programe za roditelje male djece, ali i one koji će to uskoro postati. Kroz pet radionica/programa, koji će se održavati većinom kasno poslijepodne, trudnice i budući očevi, roditelji jednogodišnjaka i djece predškolskog uzrasta moći će nešto doznati  odgoju, privrženosti i novim znanjima i vještinama koje će im pomoći u odgoju djece.

Za trudnice i buduće očeve organizirana je radionica Nova beba na temu "Psihološka priprema i pravna zaštita". Ova radionica održavat će se svaki treći četvrtak u mjesecu od 17 do 19 sati u prostoru Obiteljskog centra. Radionica Klub roditelja namijenjena je roditeljima koji su završili program "Odgoj s osmijehom", a održavat će se od rujna do prosinca svakog prvog utorka u mjesecu od 17 do 19 sati u Obiteljskom centru, Vidikovac 7 u Puli.

Radionica Baby fitness, certificirani UNICEF-ov program za roditelje i djecu do prve godine života, kao osnovni cilj ima poticanje rane privrženosti između djeteta i roditelja uz pomoć razvojne gimnastike i masaže, psihosocijalne i zdravstvene podrške. Program će se provoditi kroz ciklus od četiri radionice. Odvijat će se četvrtkom od 18.30 do 20 sati u prostorijama Dnevnog centra za rehabilitaciju na Verudi u Budicinovoj ulici 23. Prijave za sljedeću grupu, koja će započeti u drugoj polovici studenog ove godine, su u tijeku te se zainteresirani mogu prijaviti na broj telefona 391 425.

Još jedan UNICEF-ov program, "Rastimo zajedno", sadrži 11 radionica kojima je cilj omogućiti roditeljima usvajanje novih znanja i vještina da bi razvijali potencijale svoje djece. Započeo je 4. listopada u 17 sati i održavat će se svakog četvrtka, zaključno do 20. prosinca u prostorijama Obiteljskog centra, Vidikovac 7. Iz Obiteljskog centra obavještavaju zainteresirane roditelje da će, ukoliko se za program prijavi veći broj, prednost imati roditelji djece koja nisu uključena u predškolske ustanove na području Pule.

Više radionica, njih osam, ima i program "Odgoj s osmijehom" za roditelje djece predškolskog uzrasta čiji je cilj podizanje njihovih kompetencija. Svi zainteresirani više informacija o svim programima i aktivnostima ove jeseni mogu dobiti u Obiteljskom centru na telefon 391 425 ili na internetskoj stranici www.(G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter