Kreću prijave za volontiranje na utrci Ironman

Dean Patrčević promotor je pulske Ironman utrke (Dejan ŠTIFANIĆ)
Dean Patrčević promotor je pulske Ironman utrke (Dejan ŠTIFANIĆ)

U četvrtak je stotinjak učenika Gimnazije prisustvovalo prezentaciji utrke Ironman 70.3 koja će se 18. rujna, po drugi puta, održati u Puli. Ekskluzivni vlasnik licence Ironman za Hrvatsku Igor Ribarić tom im je prilikom prikazao kratki film o tome što znači utrka Ironman, koja je prvi puta održana prije 38 godina, koliki je njen značaj u promociji destinacije u kojoj se održava, kao i dobrobiti koje donosi lokalnoj zajednici zahvaljujući tisućama sportaša koji se dolaze natjecati u triatlonu.

- Utrka je to za koju je potrebno odvojiti puno vremena, ustrajno trenirati, potrošiti puno novaca na opremu, ali na kraju je to ne samo ogled sportskih performansi, već i emocija, istaknuo je Ribarić.

Naglasio je da će se i ove godine u Puli održati finale za najbolji triatlon klub u Europi, takozvani TriClub Championship, a dosad je prijavljeno više od 800 klubova iz cijele Europe koji su se dosad natjecali u 40 utrka koliko ih Ironman organizira u drugim europskim destinacijama. Pojasnio je i da 70.3 znače milje, koje odgovaraju 113 kilometara koliko sportaši ukupno moraju proći tijekom utrke, od čega gotovo dva kilometra plivanja, 90 kilometara bicikliranja i 21,1 kilometar trčanja (polumaraton). Najbolji, kako je rekao, taj put prevaljuju za četiri sata, dok rekreativnim sportašima bude potrebno i do osam sati.

Cijelo predavanje imalo je ipak za cilj da se srednjoškolci zainteresiraju i uključe u pomoć tijekom utrke te da se prijave kao volonteri.

- U organizaciji su nam volonteri jako važna karika. U Frankfurtu ih imamo više tisuća i to je velika čast. Želimo da tradicija volontiranja zaživi i u Puli upravo na ovoj utrci i zato se javite, a mi ćemo vas educirati, rekao im je Ribarić te naglasio da će moći birati u kojem dijelu utrke žele volontirati, da će ih upravo zato i pripremiti, a da će osim vrijednog i bogatog iskustva, svi volonteri dobiti majice i kape, potom zahvalnice, važne kod traženja posla, kao i da će im se ti sati volontiranja upisati u posebne volonterske knjižice.

Jedan od najboljih hrvatskih triatlonaca koji je lanjsku pulsku utrku prošao za nešto više od četiri sata Dean Patrčević, ujedno je i promotor ove utrke, a u četvrtak je gimnazijalcima ukazao da u njihovo vrijeme on nije niti plivao, niti trčao, niti vozio biciklu te da im i to može biti poticaj da krenu trenirati pa rezultati neće izostati. Također, naglasio je i važnu ulogu koju volonteri i koju triatlonci izuzetno cijene.

Kako se prijaviti za volontiranje?

Svi koji se žele priključiti i volontirati na ovogodišnjem Ironmanu 70.3 koji se održava od 16. do 18. rujna mogu se prijaviti putem linka koje nađu na webu www.ironmanpula.com pod rubrikom "volunteers" ili putem facebook stranice. Mogu se obratiti i izravno svakom članu organizacijskog odbora čije su adrese također dostupne na internetu za sva pitanja i nedoumice koje imaju. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter