Kreće tjedan motora i rock'n'rolla

Tisuće motorista iz Hrvatske i cijele Europe najavilo je svoj dolazak na Croatia Bike Week (D. ŠTIFANIĆ)
Tisuće motorista iz Hrvatske i cijele Europe najavilo je svoj dolazak na Croatia Bike Week (D. ŠTIFANIĆ)

Posljednji tjedan kolovoza tradicionalno je u znaku motora i rock'n'rolla, a tako će biti i ove godine, jer se od 24. do 30. kolovoza u organizaciji moto kluba Twin Horn MC održava 21. godinu za redom međunarodni moto tjedan Croatia Bike Week.

Svoj dolazak su najavili posjetitelji iz regije i cijele Europe - Finske, Belgije, Češke i mnogih drugih zemalja, tako da će Pulom opet protutnjati na tisuće motora, a iz bogatog koncertnog programa u kojem će kroz tjedan dana nastupiti 11 bendova, valja izdvojiti Zabranjeno Pušenje, kao i The Deadly Romantics iz Velike Britanije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Gruhak, Keops, Night Express…

Iako je prije dva desetljeća ova manifestacija trajala samo dva dana, zahvaljujući trudu organizatora, Pula je postala nezaobilazna destinacija za svakog bikera, a vikend se pretvorio u tjedan zbivanja te je ujedno postao i jedan od prepoznatljivih turističkih aduta Pule. Po broju posjetitelja, pulski Croatia Bike Week se svrstava u jedan od najvećih susreta bikera u Europi.

Kamp otvoren već od ponedjeljka

Croatia Bike Week je namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu - tako je za sve koji dođu sa svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike a kampirati se može na lokaciji Monumenti sve vrijeme trajanja manifestacije od ponedjeljka, 24. kolovoza pa do nedjelje, 30. kolovoza, a na Monumentima će biti i razni štandovi s moto opremom i ostalim, kao i gastro ponuda.

Također, i koncertni program počinje već od ponedjeljka, kada u caffe baru Mimoza s početkom u 21 sat nastupa pulski rock cover trio CherryBombz, koji će predstaviti repertoar rock, punk i metal skladbi. U utorak, 25. kolovoza, u Beach baru Batana u 21.30 sati nastupa Tatiana Giorgi Trio, a od srijede se svi programi prebacuju na Monumente, te će u srijedu od 21 sat svirati pulska grupa Whiskey Train.

Koncertni program u četvrtak na Monumentima donosi u 21.30 sati nastup njemačke grupe Sister Soul & Blaxperts, a nakon njih u 23 sata sviraju The Night Express. U petak pak na Monumentima nastupaju čak tri benda - u 21 sat koncertnu večer otvara Twin Horn Band, nakon njih u 23 sata svira dubrovački band Gruhak s repertoarom rock covera, a finale koncertnog maratona u petak bit će s nastupom britanske grupe The Deadly Romantics. Ovaj beskompromisni rock'n'roll sastav trenutno na turneji promovira svoj EP "How Do I Taste?", a u njihovom glazbenom izričaju mogu se čuti utjecati grupa poput W.A.S.P., The Mentors, Macc Lads, Dwarves, Teda Nugenta i Venoma.

U subotu nastupa Zabranjeno pušenje

Subota donosi cjelodnevni program koji počinje već od 14 sati izložbom oldtimera na Monumentima. U 16 sati s Monumenata kreće tradicionalni defile bikera po gradu, a od 17 sati na Monumentima Marko Vozila će izvesti stunt show, nakon čega su na programu moto igre i custom show. Subotnji koncertni program počinje u 21 sat nastupom grupe Steelhammer, a u 23 sata nastupa legendarni sarajevski sastav Zabranjeno pušenje. Tradicionalni sexy show je na programu u 1 sat, a ove godine atraktivni show će prirediti Playboyeva zečica Ms. Lynna. Za finale koncertnog programa nastupa riječka grupa Keops.

Croatia Bike Week završava u nedjelju dodjelom nagrada klubovima, te se u nedjelju i zatvara susret. Više informacija o susretu može se naći na www.croatiabikeweek.com.

Do Monumenata i brodom

Na Monumentima je osiguran parking za motocikle kao i tri velika parkinga za automobile. Također, na Croatia Bike Week se može doći i brodom koji s pulske Rive vozi do Monumenata. Brod polazi s Rive (kraj popularno zvane "Torte" ACI Marine), a mjesto polaska broda bit će označeno natpisom. Cijena vožnje brodom u jednom smjeru je 20 kuna, a brod će voziti od četvrtka do nedjelje, i to po sljedećem rasporedu: u četvrtak brod vozi od 19 do 4 sata, u petak od 17 do 4 sata te u subotu od 12 sati do nedjelje u 8 sati. Brod kreće svaki puni sat sa Rive (u 17 h, 18 h, itd.) a za povratak s Monumenata se svakih sat vremena ali u 17.30, 18.30 itd. (Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter