Kreće se u izgradnju dvadeset novih stanova

Istraživanja na Augustovom hramu tek su počela (N. LAZAREVIĆ)
Istraživanja na Augustovom hramu tek su počela (N. LAZAREVIĆ)

Nakon što je Grad Rovinj, na svojim službenim stranicama, anketirao građane glede potrebe gradnje stanova poticane stanogradnje, i utvrdio da je popis zainteresiranih podugačak, krenulo se s novim projektom gradnje tzv. Čačićevih stanova. Konkretno, kako doznajemo od gradonačelnika Rovinja Marka Paliage, anketa je pokazala da je broj zainteresiranih građana za gradnjom stanova velika, te je upravo ovaj popis i svojevrstan dokument s kojim Grad kreće prema APN-u (agenciji za promet nekretninama) ne bi li se dogovorno krenulo u gradnju. 

Krov nad glavom brojnim Rovinjcima 

Naime, popis od dvjestotinjak zainteresiranih pojedinaca i obitelji, i više je no velik razlog, odnosno potreba da se stvari pokrenu i, po pogodnijim uvjetima osigura krov nad glavom brojnim sugrađanima, tim više što Rovinj, kako se to moglo čuti na posljednjoj sjednici Vijeća, nema praznih gradskih stanova.

Govoreći o projektu gradnje "Čačićevih" stanova, koji bi se, kao i kod prve gradnje istih, trebali nalaziti na području Štange, Paliaga je istaknuo da grad raspolaže s dvije parcele u potpunosti opremljene infrastrukturom.

- Riječ je o dvije parcele na kojoj će se graditi dvadesetak stanova. Uz stanove, izgradit će se dječje igralište, parkirališni prostor te urediti prometnice, objašnjava gradonačelnik, dodavši i da se nakon osiguravanja najvažnijeg čimbenika- zemljišta, sada rješava i onaj formalni dio (dokumentacija) na relaciji Grad-APN. 

Rovinj dodijelio zemljišta braniteljima 

- Unutar mjesec dana očekujemo da će se i pitanje obostranog usaglašavanja riješiti, a potom krećemo i s raspisivanjem javnog natječaja za gradnju. Ukoliko sve bude u redu, gradnja POS-ovih stanova krenula bi na jesen 2018. godine, objasnio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Stambena problematika i njeno rješavanje, no za određene korisnike- hrvatske branitelje, bilo je i jedno od pitanja HDZ-ovog vijećnika Sergia Rabara, kojeg je zanimalo s kojim brojem stanova Rovinj raspolaže i u kakvom su stanju?

- Do sada smo imali tri zahtijeva hrvatskih branitelja za dodjelom zemljišta što je Grad Rovinj i osigurao. Praznih stanova, ponavljam, grad nema a s druge strane ni novih zahtjeva od strane hrvatskih branitelja. Inače, želim istaknuti i da se stambena politika u Rovinju rješava po transparentnim, i jasno određenim kriterijima, a ne temeljem kvalifikacija ili kategorizacija određenih korisnika, odgovorio je na vijećničko pitanje gradonačelnik Paliaga. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter