Krece li Cuccurin u bitku za Sabor?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska udruga gradana Ladonja ulazi i na prostor Primorsko-goranske županije, pripremajuci se najvjerojatnije za nastup iduce godine na parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici koja obuhvaca cijelu Istru, Rijeku, otoke, Gorski kotar i Primorje.

Ladonja je u posljednjih nekoliko mjeseci zakupila termine za predstavljanje svojih programa na Kanalu Ri, a govori se i o namjeri da se vlasnicki preuzme rijecka radio stanica Radio Trsat iako je to Plinio Cuccurin to za sada demantirao. No potvrdio je da se posljednjih dana provodi veliko istraživanje rijeckog podrucja na deset tisuca ispitanika, koji se izjašnjavaju o tome znaju li što je udruga Ladonja, tko je Plinio Cuccurin, kako ocjenjuju njegov dosadašnji rad itd.

Buduci da je nedavno potpisan i sporazum o suradnji udruge Ladonja s Listom za Rijeku i Akcijom mladih, strankama koje od prošle godine imaju svoje vijecnike u Županijskoj skupštini PGŽ i Gradu Rijeci, ispituju se i preferencije Rijecana prema radu te politicke grupacije mladih regionalaca, koji planiraju na parlamentarnim izborima nastupiti zajedno sa Ladonjom.

- Nije još definitivno odluceno da idemo na parlamentarne izbore u 8. jedinici vec cemo to odluciti temeljem anketa koje provodimo ispitivanjem interesa javnosti za naše projekte - kaže Cuccurin. Ako se pokaže da gradani žele vidjeti i našu listu kao alternativu velikim strankama i da možemo osvojiti barem jedan ili dva mandata, tada cemo izaci na izbore za Sabor, objašnjava.

Prema onom što je dosad iz tih anketa poznato, projekti Ladonje na podrucju cijele 8. jedinice imaju podršku 50 posto biraca, a radi se primjerice o projektima besplatnih vrtica, ili podjele besplatnih parcela mladim obiteljima za izgradnju stambenih kuca, kao što je slucaj u Balama.

Da bi osvojio jedan mandat u Saboru, Cuccurin s partnerima treba osvojiti najmanje devet posto glasova. Osim u Rijeci, Ladonja je uspostavila suradnju s nezavisnim listama i kandidatima i u Omišlju, Lovranu, Mošcenickoj Dragi, u Fužinama i Viškovu.

Iako potvrde zasad nema, vjeruje se da ce se Ladonja s partnerima iz nezavisnih lista pojaviti na parlamentarnim izborima, i to ne samo u 8. jedinici, nego i u drugim krajevima Hrvatske, navodno i u Zagrebu, sjeveru Hrvatske itd.


Podijeli: Facebook Twiter