Kreće izmjena pulskih prostornih planova

Najveći interes javnosti mogao bi izazvati Muzil (N. LAZAREVIĆ)
Najveći interes javnosti mogao bi izazvati Muzil (N. LAZAREVIĆ)

Grad Pula, odnosno Upravni odjel za prostorno uređenje, objavio je poziv za javnu raspravu i javno izlaganje prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja (PPU) i Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Pule. Ti su dokumenti usvojeni prije pet godina, ali su u međuvremenu već doživjeli nekoliko izmjena i dopuna.

Javna rasprava započet će sljedeći utorak, 29. listopada, i trajati do 13. studenog. U vrijeme trajanja rasprave, uvid u ciljane prijedloge izmjena i dopuna pulskog PPU-a i GUP-a može se obaviti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje (Forum 2, 1. kat), svakog radnog dana od 9 do 16 sati, a 30. listopada od 17 do 20 sati u Komunalnoj palači.

Javno izlaganje i stručna rasprava nadležnih državnih tijela, upravnih tijela Županije i Grada, te pravnih osoba s javnim ovlastima o ciljanim izmjenama i dopunama ova dva prostorna plana najvišeg reda održat će se, pak, 5. studenog u 9.30 sati u Komunalnoj palači. Za sve zainteresirane, pak, javno izlaganje održat će se dan kasnije, 6. studenog, u 17.30 sati, također u Komunalnoj palači.

Među ciljanim izmjenama i dopunama najvažnijih gradskih prostornih planova nalaze se i one upućene izrađivačima prostorne dokumentacije za područje Muzila, što bi moglo izazvati najveći interes javnosti i civilnih udruga.

Sve primjedbe i prijedlozi na prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule te izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule, mogu se dostaviti za vrijeme trajanja javne rasprave na tri načina.

Prvi je upisati ih u knjigu primjedbi koja će se nalaziti uz izložene izmjene i dopune prostornih planova, drugi, pak, dati ih usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja, a treći način za primjedbe i prijedloge je uputiti ih u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2 i to najkasnije do 13. studenog. Primjedbe i prijedlozi koji nisu dostavljeni na način na koji je propisano ili izvan propisanog roka neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti u nadležnom odjelu (soba 10), ili na brojeve telefona 371-806 i 371-850. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter