Kreće izgradnja dječjeg igrališta u Šijani

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Prema najavama iz Grada Pule, danas kreće izgradnja dječjeg igrališta u Vitasovićevoj ulici, u Šijani, a dovršetak je predviđen u roku od 40 radnih dana. Igralište je planirano na površini od 460 četvornih metara unutar postojeće zelene površine između stambenog bloka i gradske prometnice. Opremljeno će biti ljuljačkom, klackalicom za četvoro djece, kućicom za penjanje i provlačenje, zatim kombiniranim igralom, vrtuljkom i njihalicom. Sva će ta igrala biti postavljena u nepravilnoj formi, na antitraumatskoj podlozi crvene boje s ukrasnim žutim, plavim i zelenim krugovima. Zbog blizine zaobilaznice igralište će biti ograđeno panelnom ogradom svjetlo plave boje.

Predviđeno je uređenje ulaza s parkirališta novom popločenom pješačkom stazom, dok će pred ulazom biti proširene popločene površine na koje će biti postavljeni stol i dvije klupe. Zahvat će biti kompletiran postavljanjem betonskih parkovnih rubnjaka i sadnjom stablašica na ulazu u igralište i unutar zelenih otoka. Vrijednost ove investicije iznosi 367 tisuća kuna, a izvođač radova je trgovačko društvo Cesta d.o.o.

Osim ovog igrališta, u izgradnji je i dječje igralište u Štinjanu na površini od 340 "kvadrata", započeto prošlog tjedna, a u potpunosti se obnavljaju igrališta na Velom Vrhu (između Sponzine ulice i Ulice braće Leonardelli) te u Japodskoj ulici. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter