Kreće akcija za pomoć obitelji Zović

Čišćenje zgarišta (Foto: parentium.com)
Čišćenje zgarišta (Foto: parentium.com)

Policija je zajedno s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba obavila očevid na požarištu kuće u Funtani. Utvrđeno je da je požar izbio u kotlovnici, u prizemlju kuće, a da je uzrok požara prijenos topline s ložišta peći za centralno grijanje na obližnje zapaljive predmete. Požar se ubrzo proširio na ostatak kuće te je izgorjela cijela unutrašnjost kuće s krovištem, a materijalna šteta, koja je nastala vlasnicima, procjenjuje se na više stotina tisuća kuna. Policija će u svezi događaja dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo da je protekle srijede u 14.20 sati izbio požar na obiteljskoj kući obitelji Zović. Lakše ozljede zbog udisanja dima zadobili su supružnici Milan i Milena te njihov 33-godišnji sin. Pomoć im je pružena na licu mjesta od strane porečke Hitne pomoći. Pored porečkih vatrogasaca u gašenje požara su krenuli sumještani i prvenstveno prvi susjedi. Vatrogasci su osujetili mogućnost da požar poprimi veće razmjere tako što je postojala bojazan da zahvati susjednu kuću i da dođe do eksplozije plinske boce.

No, mještani nisu stali samo na pomaganju u gašenju požara već su protekle subote krenuli u akciju čišćenja zgarišta i pomaganju obitelji Zović u tim teškim trenucima. Na poticaj Funtanjana, Općina Funtana će koordinirati akcijom pomoći za obitelj Zović. Veliko srce pokazalo je tridesetak mještana prvog dana akcije kada je počišćeno zgarište. Mještani su, svako u svojim mogućnostima, ponudili svoje radne strojeve, kamione, traktore i osobni rad te su u svega nekoliko sati raščistili kuću i okolo nje. Rukave je zasukao i načelnik Mladen Grgeta koji je najavio dolazak statičara koji će procijeniti stanje opožarene kuće, a ujedno i otvaranje posebnog žiro računa za pomoć obitelji Zović. Građani i poduzetnici su bez zadrške krenuli sa prikupljanjem pomoći, a uskoro će biti najavljena tiskovna konferencija radi oglašavanja humanitarne akcije za pomoć obitelji Zović. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter