Kreativnost u znaku Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vodnjanskoj Kreativnoj kuci do ponedjeljka se može razgledati nedavno otvorena treca od pet izložbi, koje u sklopu manifestacije 2. Dani stvaralaštva u Puli, Vodnjanu i Medulinu, organizira Udruga Art studio. Pred brojnom publikom, izložbu je otvorio vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic rekavši: "Vodnjan teži da postane grad kulture pa cemo i ubuduce podržavati manifestacije poput ove".



Na izložbi su predstavljeni radovi 6 od ukupno 22 sudionika manifestacije, vitraži Monike Petrovic, istarske kolane Roberte Weissman Nagy, skulpture u kamenu Franka Manzina i Udruge Rotonda iz Vinkurana te keramika korisnika Centra za inkluziju i podršku u zajednici i Udruge Art studio.



Izloženo je i 13 mozaika nastalih u sklopu radionice izrade starorimskih mozaika koja je pod vodstvom Sandre Šesto i Sonje Milotic Šesto održana u Vodnjanu od 23. do 25. srpnja, takoder u sklopu 2. Dana stvaralaštva. Tom prigodom polaznici su sacinili zajednicki mozaik, kojega su prilikom otvorenja izložbe u Kreativnoj kuci urucili gradonacelniku Vodnjana Klaudiju Vitasovicu.



Vec u ponedjeljak, 16. kolovoza u 20 sati predvideno je otvorenje naredne, cetvrte izložbe 2. Dana stvaralaštva, u pulskom MMC-u Luka kada se predstavlja šest novih sudionika manifestacije koja potice na promišljanje umjetnike, osobe s posebnim potrebama i umirovljenike o izvornom proizvodu koji može dostojno predstavljati Istru.

U sklopu popratnog dijela ovogodišnjih Dana stvaralaštva ovaj vikend održava se i besplatna radionica keramike u prostorima Udruge Art studio u Rojcu.


Podijeli: Facebook Twiter