Kreativnost bez granica

Talentirane učenice i prof. Julijana Kocanović Grubić (V. B.)
Talentirane učenice i prof. Julijana Kocanović Grubić (V. B.)

Učenici pulske Gimnazije pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Julijane Kocanović Grubić postižu vrsne rezultate, kako na raznim natjecanjima, gdje redom dobivaju pohvale i nagrade, tako i prilikom upisa na akademije.

- Posebno mi je drago da je moja bivša učenica Noemi Ribić upisala studij animacije i novih medija, a Diana Zrnić smjer slikarstvo na Likovnoj akademiji Zagreb. Ove učenice postizale su tijekom četiri godina pohađanja Gimnazije vrsne rezultate iz likovnog, iznimno su kreativne i silno me vesele njihovi uspjesi, veli profesorica Kocanović Grubić. Učenica Andrea Lovrinčić nagrađena je na natječaju Gradske knjižnice i čitaonice Pula "Bloomsday u Puli", a Jelena Šušulić netom je nagrađena u Crikvenici gdje je održan natječaj FSO-a (Foruma za slobodu), pod nazivom "Podijeli znanje, a ne zadaću".

Na tom su natječaju sudjelovale četiri učenice iz Pule, sve pod mentorstvom prof. Kocanović Grubić, a one su, uz Šušulić, Tea Gambin, Antonia Dabo i Donatela Macan. Rad Jelene Šušulić rezultirao je najboljim i ona je osvojila nagradu - bicikl.

Sve učenice izrazile su veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima, ističući da na satovima likovnog razgovaraju s profesoricom o idejama, ona im daje savjete, usmjerava ih, te tako nastaju ti kreativni radovi. Jelena Šušulić ističe da joj je bilo vrlo zanimljivo sudjelovanje u kampu gdje su se održavala predavanja protiv korupcije, te da nije očekivala da će dobiti nagradu.

"Najprije sam neko vrijeme razmišljala o radu, kakav treba biti, da bude jasan i da prenese isto tako jasno poruku, i onda sam krenula u realizaciju, mislim da sam na jednostavan, ali efektan način pokazala bit teme", kaže Jelena Šušulić. Tea Gambin također se usredotočila na interesantan način, šarenim siluetama na temu prepisivanja, te slikarskim tehnikama dočarala to varanje. Donatela Macan je pak crno-bijelim krugovima, efektno grafički pokazala da je ključna riječ u svemu tome suradnja. Antonia Dabo osvojila je drugo mjesto na "Europa u školi", a ovogodišnja je tema bila "Obitelj i/li posao?", i tijekom ljeta je boravila u njemačkom gradu Otzenhausenu, kao jedina predstavnica iz Hrvatske. Andrea Lovrinčić, za sudjelovanje na natječaju o Joyceu, dugo je razmišljala o tome kako da realizira rad, i onda je stvorila svojevrsne stepenice od knjiga i naslikala Joycea. Vidjeli smo da među učenicama i profesoricom postoji izvrsna sinergija koja je poticaj za stvaralaštvo. (V. BEGIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter