Kreativni maraton uz puno izložbi i radionica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbom članova Hrvatskog keramičarskog udruženja „Kerameikon“ iz Varaždina, jučer su u Zavičajnoj galeriji Crnobori u Banjolama otvoreni peti Dani stvaralaštva. Pulska Udruga za promicanje stvaralaštva Art studio, organizator ove umjetničke manifestacije, ove je godine pripremila 17 različitih programa za djecu i odrasle, među kojima su brojne radionice i osam izložbi umjetnika iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Domaćin petog izdanja Dana stvaralaštva je Općina Medulin, a razni će se programi do 21. kolovoza održavati u Banjolama, Medulinu, Pomeru, Puli i Vodnjanu. Zainteresirani mogu sudjelovati u besplatnim radionicama keramike, mozaika, izrade mozaik-klupica i vitraja, a drugu godinu održavaju se i likovne radionice za djecu pod nazivom „Mali stvaraoci“.

- Još jednom smo krenuli u kreativni maraton. Ovogodišnji Dani stvaralaštva imaju međunarodni karakter jer će izlagati i umjetnici iz Italije i Slovenije. Uspjeli smo dovesti iznimne izložbe koje ovaj dio Hrvatske rijetko može vidjeti. Prije pet godina počeli smo skromno, svake se godine broj umjetnika na Danima stvaralaštva povećavao, a danas možemo reći da je preko tisuću osoba sudjelovalo na radionicama i izložbama, rekao je Igor Fabris, predstavnik udruge Art Studio te svim umjetnicima i polaznicima radionica poželio kreativno ljeto.

Akademska slikarica Vera Kos Paliska predstavila je posjetiteljima izložbu udruženja Kerameikon, na kojoj 17 autora izlaže pedeset kiparskih djela uporabnog karaktera te mala kiparska djela sitnih formata i figura.

Nastupile su vokalna skupina udruge Čarobna frula te plesačice iz porečke udruge USB, koje su se poslužile i bakljama. (Napisala i snimila A. ŠIMIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter