Kreativne radionice i dječji božićni sajam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prosincu, mjesecu darivanja, u Oprtlju se organiziraju "Susreti stvaranja" - kreativna druženja za osnovce na kojima mogu naučiti šivati ili plesti, poslušati priče, pjevati ili biti u zajedništvu s prijateljima u ovo blagdansko vrijeme. Kreativne radionice započinju u petak, a održat će se i 4., 6. i 11. prosinca s početkom u 17.30 sati u "Ljubičastoj kući" u samom centru Oprtlja.

U pripremi je i Dječji božićni sajam - razmjena igračaka, knjiga, školskog pribora i odjeće koji se planira održati 16. prosinca nakon školske priredbe također u dvorani "Ljubičaste kuće". Svako dijete može donijeti najviše četiri predmeta iz navedenih kategorija. Za donesene stvari dobit će najviše četiri boda s kojima će onda na sajmu moći "platiti" neki drugi predmet. Sakupljanje predmeta počet će 4. i trajati do 15. prosinca, a djeca predmete mogu donijeti svaki radni dan od 12.30 do 16 sati u prostorije Produženog boravka u Oprtlju nakon čega će dobiti bodove. U razmjeni mogu sudjelovati djeca svih dobi i iz svih krajeva, a tijekom sajma nudit će se topli kakao, čaj i keks uz glazbu.

Organizator prosinačkih aktivnosti je udruga "Nadomak sunca". Voditeljice radionica su Ivana Pilat i Minke Heime Van Ingen, kojima se može javiti za sudjelovanje na "Susretima stvaranja" ili u vezi sakupljanja predmeta za sajam.

- Ovo je novi program na oprtaljskom području. Htjeli smo ponuditi djeci kreativne sadržaje, mogućnost da se okušaju u izradi ručnih radova, slušaju priče i bajke božićne tematike te da stvaraju i druže se u ugodnoj atmosferi, izjavila je Ivana Pilat iz ove oprtaljske udruge. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter