Kreativne filmske radionice za djecu i mlade


Pozivajući sve zainteresirane da se prijave na radionice za djecu i mlade u sklopu 62. Pulskog filmskog festivala, vodstvo ovog festivala u petak je otvorilo prijave na Pustolovni Laboratorij profesora Baltazara za djecu od 7 do 12 godina, prijave na RED radionicu za mlade od 12 do 16 godina, kao i prijave za sudjelovanje u programu Kritike mladih filmofila za mlade od 18 do 29 godina. Prijave se obavljaju preko mrežne stranice pulafilmfestival.hr.

Tradicionalni 'Pustolovni Laboratorij profesora Baltazara' i ove godine poziva djecu od 7 do 12 godina da se do 30. lipnja prijave na radionicu pod mentorstvom Manuela Šumberca i Vibora Juhasa. Kroz sedmodnevnu radionicu, samostalnim odlučivanjem, predlaganjem ideja i naposljetku praktičnim radom, realizirati će vlastiti animirani film i u istom tjednu doživjeti premijeru svog uratka na velikom platnu. Za nešto starije, djecu u dobi od 12 do 16 godina, otvorene su prijave za RED radionicu, i to za sudionike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije do 29. lipnja, a za ostale međunarodne polaznike do 22. lipnja.

Sedmodnevni filmski tečaj, s engleskim kao glavnim jezikom, uključuje upoznavanje sa svim segmentima filmske industrije - kreativnim pisanjem, režijom, glumom, kinematografijom, kostimografijom, šminkom i montažom. Usvajanje i produciranje kratkog igranog filma realizirat će se najsuvremenijim tehnologijama, pod vodstvom stručnjaka iz filmske industrije. Radionicu vodi Dado Valentić, osnivač vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering.

'Kritika Mladih filmofila' platforma je koja uključuje mlade u dobi od 18 do 29 godina u kritičko analiziranje filmova, a prijave se primaju do 22. lipnja. Osmero najboljih kandidata imat će odgovorna zaduženja - gledat će nacionalne i međunarodne filmove, komentirati i ocijeniti ostvarenja, sudjelovati u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisati recenzije, blog, a pod mentorstvom filmskog kritičara Nenada Polimca. Pozivaju se i stariji od 18 godina da se prijave za volontiranje i pridruže entuzijastičnoj ekipi u realizaciji ovog najvećeg domaćeg filmskog festivala. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter