Kreativna sinergija mladog tima


Pripreme za premijeru predstave "Pečat", Kazališta Ulysses, koja će biti na programu 28. srpnja teku punom parom. Prisustvovali smo probi u četvrtak navečer, kada su glumci vježbali u prostoru muzeja na Velikom Brijunu, gdje će biti i premijera. "Pečat" je drama mladog autora Borne Vujčića, sina suosnivača Kazališta Ulysses, Borislava Vujčića.

U predstavi glume proslavljeni Goran Grgić, te mladi glumci Silvio Mumelaš i Katarina Strahinić, a režiju potpisuje mlada redateljica Lea Anastazija Fleger. Taj mladi autorski tim s velikim je entuzijazmom pristupio predstavi, a iako nemaju puno iskustva, imaju veliku strast prema kazalištu, veliku ljubav te puno snage i energije kojom ulaze u ovaj projekt.

- Djelo je nastalo potpuno neovisno o radu na akademiji i o nastavi, a predstavlja temu pravde. Tekst je snažan i angažiran, a tri glumaca u nešto malo manje od sat i pol vremena prikazuju tu temu koja ima doticaja sa sadašnjošću., prošlošću, ali i budućnošću, budući da je vrijeme radnje budućnost, kazao je Borna Vujčić, koji zaključuje treću godinu studija.

Redateljica Lea Anastazija Fleger ističe da se između nje i Borne Vujčića, koji studiraju na istoj akademiji, ali različitim godinama, rodila snažna interakcija i sinergija, da su si pratili međusobno radne pothvate, i zbog toga su krenuli u realizaciju ovoga djela, gdje glume i mladi glumci. Veliki Brijun su odabrali i zbog praktičnog razloga, a i jer su željeli umjetnički oživjeti ambijent muzeja, odnosno njegovo dvorište što je izvrstan prostor za takvo komorno djelo.

Borna Vujčić je rekao da je Lenka Udovički prisustvovala jednoj od njihovih proba, i da je rekla da po ozbiljnosti, pristupu i impostaciji teme je djelovalo kao da kreiraju još jednu "Antigonu". Mlada glumica Katarina Strahinić ističe da je rad na ovoj predstavi bio težak i s psihičkog i s fizičkog gledišta, ali da je iznimno zadovoljna i radom s ekipom i samom predstavom te da je jako puno naučila tijekom ovog kreativnog procesa.

Da je okruženje lijepo i poticajno potvrdio je i Silvio Mumelaš, ističući da je riječ o zanimljivom iskustvu i teškom procesu koje mu je obogatilo glumačko iskustvo. Goran Grgić, veteran u ovome poslu izrazio je zadovoljstvo radom s mladim glumcima, definirajući tu simbiozu poput "plemenitog vampirstva", gdje on, s patinom iskustva pomaže mladima, a zauzvrat dobiva pozitivnu energiju i taj zanos mladih glumaca. Premijera je na rasporedu 28. srpnja, a brod iz Fažane polazi u 20 sati. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter