Kreativci okupirali sva cula posjetitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se cinilo da ce kiša potrajati, priroda je ipak odlucila drugacije, što je pogodovalo održavanju dodjele nagrada 7. Hand Made Festa sinoc na terasi Doma oružanih snaga. Vani je bilo hladno, ali tople boje dekoracija na terasi uz cašicu fine medenice ucinile su da se posjetitelji osjecaju ugodno, bez obzira na poveci blok leda smješten nasred terase.

Atmosferu su za pocetak plesom zagrijali Rosemarie i Fabris uz taktove salse nakon cega je uslijedio "hladniji" dio programa, odnosno oblikovanje bloka leda u logo festivala motornom pilom za što je bio zadužen Brane iz Modern Icea. Dok se Brane bavio oblikovanjem ledenog bloka, svoje ledene frizure predstavio je Tedi Krakar, dugogodišnji sudionik Hand Made Festa, koje su nosile manekenke udruge Tijara. Svoju prvu modnu reviju imala je i jedanaestogodišnja Mia Mohac koja je svojim unikatnim radovima osvojila publiku. Dašak spektakla unio je barmen Dean Badanjak koji je žonglirao zapaljenim bocama, a tijekom veceri nastavio je raditi koktele koje je besplatno dijelio publici.

Najišcekivaniji dio veceri, dakako, bilo je proglašenje pobjednika, tj. najbolje uredenog izlagackog prostora. Izlagaci su morali ispuniti više kriterija za pobjedu, primjerice najprigodniji nacin za predstavljanje proizvoda, dostupnost, pripremanje na mjestu, vizualni i funkcionalni identitet prostora i drugo, a sve to u žestokoj i brojnoj konkurenciji od 150 izlagaca iz cijele Hrvatske. Lela Blekic, organizatorica i "mama" Hand Made Festa, dodijelila je željno išcekivane nagrade - prvo mjesto osvojila je Tereza Kocijancic i njezina grupa Dandobar, drugo je pripalo Biserki Cvikl, a trece Zorici Vivoda Herak.

Tijekom tri dana Hand Made Festa kreativci su vladali svim salama Doma - nakon službenog otvorenja mužnjom ovaca, prvi dan sedmog HMF-a protekao je u veselo, kada je mnoštvo posjetitelja došlo razgledati razne rukotvorine 150 izlagaca iz cijele Hrvatske. Sa štandova se tako nudio raznobojan i raznovrstan nakit, torbe svih boja i velicina, neobicne futuristicke lampe u obliku robota, svilene marame, šestinski kišobrani, zanimljive memo ploce… Svoje su radove takoder izložili brojni slikari, kipari, hobisti, dizajneri, aranžeri i dekorateri cvijeca, ukrasa i interijera, cipkarice, proizvodaci ukrasa i suvenira, proizvodaci zdrave hrane, pica i ekoproizvoda, aromaterapeuti, kozmeticari, frizeri te brojni drugi obrtnici i umjetnici.

- Sve je prošlo odlicno, a sve vrijeme konstantno je vladala gužva, cime smo svi vrlo zadovoljni. Izlagaci su bili iznimno maštoviti, a svaki njihov osobni kreativni univerzum mašte na kraju cini cjelinu ovog malenog svijeta u Domu oružanih snaga, rekla je Lela Blekic, direktorica Hand Made Festa.

Osim ponudenih rukotvorina, posjetitelji su mogli izraziti vlastitu kreativnost sudjelujuci u raznim radionicama poput onih tradicionalnih zanata - stolarstva, loncarstva i kovanja, a najmladi su drugi dan festivala uživatli u carolijama madionicara Stefana te predstavi Birikine "Ledena kraljica".


Podijeli: Facebook Twiter