Kreativci neumorno rade u Kuci Djeda mraza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama KUD-a na kaštelirskom placu otvorena je Kuca Djeda Mraza. Entuzijazmom mama i kaštelirskih obitelji najmladi ce tako u narednom periodu imati pregršt aktivnosti, a naravno, kuca je otvorena za sve koji je žele posjetiti.

Najmladi su na dan Sv. Nikole imali prilike s njim se družiti te provjeriti kakva su ih iznenadenja docekala u carapama koje su postavili dan ranije. Usto, citala se pjesma i prica o Sv. Nikoli, a u kuhinji Bake Mraz spremali su se domaci karamel bomboni s bademima. Odmah nakon druženja sa Sv. Nikolom djeca su prionula pisanju pisama Djedu Mrazu na Sjeverni Pol.



Klinci ovih dana imaju pune ruke posla, pa ce izradivati cestitke, a u petak pomagati Baki Mraz i patuljku u spremanju marmelade i izradi kuglica za božicnu jelku. Sljedeceg tjedna nastavlja se s radionicama o kolacima i cokoladi, te izrada božicnih ukrasa. Kako se bude bližio Božic, sve ce više biti artikala i na Božicnom sajmu u improviziranom Parku Sjevernog pola pred kucom Djeda mraza. Kuca je, inace, osmišljena u staroj zgradi koja godinama ceka uredenje, a ovo je bila prilika da se nade jedinstveno mjesto gdje ce se djeca zabavljati u predblagdansko vrijeme. (T. TR.)


Podijeli: Facebook Twiter