Krči se šest tisuća kvadrata za novih 800 grobnih mjesta

Unatoč pražnjenju, voda je napunila garaže
Unatoč pražnjenju, voda je napunila garaže

Jutros je stanovnike dijela grada uznemirio bijeli stup dima koji se uzdizao u području iznad groblja. Pa ipak, nije bila riječ o iznenadnom požaru, već o radovima na proširenju groblja u sklopu kojih se krči teren i pale grane. Iako za našeg posjeta vatra i, posljedično, dim, nisu bili veliki, radnici su cijelo jutro revno čistili područje u donjem dijelu padine.

Radovi do rujna 2018.

Riječ je o radovima prve i druge faze proširenja groblja, za što je investitor, pulsko komunalno poduzeće Monte Giro namijenio utrošiti 13,66 milijuna kuna. Radi se o projektu Slavena Cetine iz S.C. Projecta, dok je nadzor povjeren pulskim tvrtkama Pontifex i Con-Tec. Izvođač radova, odabran na javnom natječaju, je zajednica ponuditelja Vladimir Gortan d.d. i TGT Adriatik d.o.o..

Proširenje groblja planirano je na sjeverozapadnoj strani postojećeg groblja u ukupnoj površini od 5.567 četvornih metara, a izgradit će se ukupno 800 novih ukopnih mjesta.

Kako saznajemo od voditelja gradilišta Gorana Milohanića, radovi na proširenju groblja traju već tjedan dana, a rok dovršetka izgradnje novog dijela groblja je 7. rujna 2018. godina.

- U tjedan dana odradili smo sve pripremne radove oko organizacije gradilišta, poput postavljanja ograda i kontejnera za kancelarije i sada smo počeli sa sječom šiblja i stabla. Riječ je o površini koja obuhvaća oko šest tisuća kvadrata, kaže nam Milohanić i ističe da će se nakon čišćenja raslinja, nastaviti zemljani radovi i to iskop terena i priprema temeljnog tla.

- Slijede, u idućoj fazi, izrade temelja i ogradnih zidova te samih grobnica, a to je onda onaj vidljiviji dio radova, istaknuo nam je Milohanić. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter