Krave će spasiti gospodarstvo Labinštine

Euro Laube - Keko, Tulio Demetlika, Marijano Širol i Serđo Bolčić
Euro Laube - Keko, Tulio Demetlika, Marijano Širol i Serđo Bolčić

Euro Laube - Keko, uvijek vidljivo istaknut član maškarane skupine "Labinjonska kompanija - domoća folšarija", postao je novi gradonačelnik nakon što mu je danas oko 13 sati na Trgu labinskih rudara Tulio Demetlika predao gradski ključ.

Poslije trijumfalnog preuzimanja vlasti "Folšarija" je objavila program za spas gospodarstva na Labinštini  nazvan "Sveta krava i vezano gospodarstvo". Temelji se na kravama koje se kroz Tunel Učka prevoze u luku Bršica. Njih treba nahraniti na izlasku iz tunela za što treba pokrenuti proizvodnju stočne hrane u Čepićkom polju. Svi poljoprivredni radovi obavljati će se ručno, pa će za proizvodnju motika i ostalih poljoprivrednih alatki opet biti pokrenuta "Prvomajska". Isto tako će biti pokrenuta trikotaža "25. maj", koja će šivati odjeću za krave "da ne idu gologuze u Europu kao mi".

Ponovo će u pogon ići i tvornica lutaka, koja će proizvoditi lutke za aplaudiranje političarima, a "Rade Končar" će pak proizvoditi specijalne vage za mjerenje gluposti koje oni izgovaraju. Političare treba smjestiti u Podzemni grad, a gradsku palaču pretvoriti u hotel.

TTU će proizvoditi instalacije za podno grijanje Đekić poljane, koja će biti popločena. S obzirom na ogroman broj zaposlenih, Rabac će postati radničko odmaralište. Demetlika ih je na kraju poučio da ne smiju govoriti previše gluposti je bi im ljudi mogli povjerovati.

"Folšariji" je u njenom poduhvatu pomogao domaći maškarani pomladak "Farabuti" i istomišljenici iz Primorsko - goranske županije: maškare iz Šapjana, Žejana, Krimeje, Pehlina, Mošćeničke drage i Zametski zvončari. Publiku na trgu, kojoj je nuđeno i prigodno oslikavanje lica, posebno je oduševio nastup mažoretkinja iz OŠ "Ivo Lola Ribar" i mali plesači iz "Cool Stepa", koji su izveli koreografiju na temu meksičke glazbe.

Nakon obavljenog posla u gradu, maškarana povorka krenula je put Čepića preuzeti ključeve općine Kršan, u Nedešćinu po ključeve Općine Sv. Nedelja, a na kraju u Koromačno po ključeve Općine Raša. Sljedeće okupljanje zakazano je za 9. veljače kada će "Folšarija" organizirati mimohod na Zelenicama. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter