Kratki filmovi s Motovuna u Zagrebu

Motovun film festival, arhiva (J. P.)
Motovun film festival, arhiva (J. P.)

Uoči Motovunskog filmskog festivala, koji se održava od 27. do 31. srpnja, u zagrebačkom Rock klubu Ribnjak 11. srpnja prikazat će se izbor kratkih filmova s ovogodišnjeg izdanja, a tada će se najaviti i glazbeni program kluba "Žedno uho" na tom festivalu.

Na najavnoj zabavi Motovunskog festivala prikazat će se pet filmova iz programa "Motovunski kratki", danski "Skarn" Jonasa Hjorta, hrvatski "Teleport Zovko" Predraga Ličine, talijanski "Matilde" Vite Palmierija, španjolski "Voice over" Martina Roseta i makedonski "There's a man in the habit of hitting me on the head with an umbrella" Cathinke Tandberg.

Nakon filmske projekcije glazbu će puštati DJ-i "Žednog uha", kluba koji se ovoga ljeta privremeno seli iz Zagreba na 'brdo filmova'. Uz romski glazbeni program kao dio posebnog programa "Motovunska mahala", program "Žedno uho" postat će središnji glazbeni događaj ovogodišnjeg festivala. "Žedno uho" zagrebački je klub pod vodstvom Mate Škugora, osnivača šibenskog glazbenog festivala Terraneo, i svojevrsna ključna institucija nezavisne glazbene scene u Zagrebu i Hrvatskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter