Krasica: Umjesto centra za maslinarstvo - ugostiteljski sadržaj

Umjesto centra za maslinarstvo ugostiteljsko-turistički sadržaj (P. GREGOROVIĆ)
Umjesto centra za maslinarstvo ugostiteljsko-turistički sadržaj (P. GREGOROVIĆ)

Krasica, malo mjesto pored Buja, ove godine priprema 19. po redu smotru maslinovog ulja i po tome gaji najdulju tradiciju u Istri, uz Vodnjan koji je započeo tri godine prije nego Krasica. Prije devet godina najavljivalo se da će u prostoru stare osnovne škole u Krasici izgraditi Centar za maslinarstvo.

Nekadašnja školska ustanova u budućnosti je trebala povezati znanost i poslovanje s najsuvremenijom tehnologijom. Bila bi to važna ustanova za maslinare tog kraja koji postižu izvrsne rezultate na domaćim i međunarodnim smotrama.

No, iz Grada Buja doznajemo da su krajem 2015. godine donijeli odluku da će u staroj osnovnoj školi u Krasici biti ugostiteljsko-turistički sadržaj. Gradonačelnik Edi Andreašić nam je pojasnio da je Gradsko vijeće koncem 2015. donijelo odluku o prodaji te nekretnine, uz suglasnost Mjesnog odbora Krasica, a kako bi spriječili daljnje urušavanje zgrade.

- Upravo je u tijeku postupak kupoprodaje. Namjera kupca ove nekretnine je rekonstrukcija zgrade sa ugostiteljsko-turističkim sadržajem, najavio nam je gradonačelnik Buja. Upitan zašto nikad nije realiziran najavljen Centar za maslinarstvo odgovorio je kako su razne okolnosti utjecale na obustavljanje realizacije tog centra u Krasici. Pojasnio je kako pod okolnostima misli na pripojenje MIH-a AZZRI-ju te realizaciju centra za maslinarstvo u Vodnjanu. (P. GREGOROVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter